2023 Gelin Makyajı Trendleri

2023 Gelin Makyajı Trendleri

2023 Yılında En Çok Tercih Edilen Gelin Makyajı Modelleri

Her yıl değişiklik gösteren gelinlik tasarımları gibi gelin aksesuarları ve makyajları da yıldan yıla değişiklik gösteriyor. 2023 yılında ve yakın geçmişten gelin makyajları geçmişe oranla bazı evrimler geçirdi.

2023 Gelin Makyajları

Gelin makyajları günümüzde geçmişe oranla çok daha doğal bir hale gelmiştir. 2023 yılında çok daha hafif gelin makyajı tercih edilmekte. Bunun nedeni de soft gelin makyajı, hem gelinliği ön plana çıkarıyor hem de daha doğal bir görünüm sunabiliyor. Gelin makyajı sade tercih edildiğinde çok daha modern bir duruş yakalamak mümkün.

Porselen Gelin Makyajı

Porselen gelin makyajı, özellikle cildinde problemler olan ve cilt tipi normal makyajı çok kabul etmeyen gelinler tarafından tercih edilir. Ciltte makyajı kusma gibi problemlerle uğraşmak istemeyen kişiler için oldukça ideal ve kalıcı bir çözümdür.

Aynı zamanda fotoğraf çekimleri için uygulanan gelin makyajlarında da bu yönteme başvurmak iyi bir tercihtir. Bu sayede çekilen fotoğraflarda çok daha kusursuz bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bu uygulamayı alanında uzman makyaj sanatçıları tarafından yaptırmak da ayrıca önemlidir.

Sade Gelin Makyajı

Yüz makyajında sade bir görünüm tercih eden gelinler tarafından tercih edilen bu makyaj stili, doğru tonlarda kullanıldığında oldukça iyi bir görünüm sunacaktır. Her gelin için oldukça ideal bir tercih olan soft makyaj türleri, günümüzde de oldukça sık tercih ediliyor. Eskiden yapılan yoğun makyajlara oranla gelinler için çok daha modern bir görünüm sunuyor. Bu makyaj stilini yaptırırken gözleri daha belirgin tutarak dudaklarınızı daha nude tonlarda seçebilirsiniz. Özellikle gri ve toprak tonları göz makyajı için ideal bir tercih.

Tesettür Gelin Makyajı

 

Gelin makyajı tesettür ile birlikte kullanıldığında diğer makyajlara oranla daha sade ve zarif tercih edilmelidir. Yüz güzelliğini ortaya çıkaracak uygulamalar yapılarak hem sade hem de dikkat çekici bir görüntü elde edilebilir. Yüzde en çok gözler ön plana çıkarılarak dudak ve yanaklarda daha tonlar tercih edilebilir.

Gelin Makyajı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uzmanına bırakın

Söz konusu evlilik gibi önemli bir müessese olunca, törenin gerçekleşeceği güne kadar gerek arkadaşlarımızla gerekse diğer yakınlarımızla gelinlik seçiminden saç-makyaja kadar birçok detayı tartışırız. Aldığımız tavsiyeler bizi heyecanlandırsa da yüzümüze uyacak makyaj stilinin seçimini 80% oranında uzmanlara bırakmakta fayda var.

Prova yapın

Önceleri saçın yapıldığı yere makyaj da yaptırılır ve bu iş biraz kaderine teslim edilirdi. Şimdilerde de bu durum elbette sıklıkla yaşanabilir eğer gittiğimiz kuaför salonundaki çalışmaların titizliğine güveniyorsak. En önemlisi de kuaför salonu, make up stüdyo ya da freelancer seçimi yaparken önemli kriterlerden biri de prova yapıyor olması. Kuaförlerde böyle bir alternatif yoksa bile bu durumu konuşarak yaratmayı deneyebilirsiniz.

Size uyan makyajı seçin

Hayalinizdeki makyajı seçtiniz fakat bu makyajı uyarlamadan önce birçok faktörün değerlendirilmesi gerektiğini de unutmamakta fayda var. Makyaj uzmanıyla birlikte gelinlik modelinize, saçınıza ve en önemlisi yüz hatlarınıza uyan makyajı seçmelisiniz. Yine de auranıza uyan ve sizi yansıtan makyajı seçmeyi de ayrıca hatırlatmakta fayda var. Örneğin, bohem bir tarzınız varsa ve bunu yaşamınızın her alanına yansıtıyorsanız düğün gününüzde de auranızı oluşturan tarzınızın dışına çıkmamanızı tavsiye ederiz.

Kullanılan ürünleri bilin

Makyajınızın kalıcı olması, fotoğraflarda pürüzsüz durması ve elbette güvenilir markaların ürünleriyle yapıldığını bilmek adına makyajınızı yapacak uzmanın ürünlerini önceden sormak ve ona göre seçim yapmak önemli. Tabii dilerseniz kendi ürünleriniz ile de makyaj yaptırmanız mümkün olabilir, sormakta fayda var.

  

Gizem Sustam