2023-2024 Gelinlik Trendleri

2023-2024 Gelinlik Trendleri

Her yıl farklı trendlerin hayatımıza girmesiyle birlikte gelinlik trendleri de yıldan yıla farklılık gösterebiliyor. Öncelikle vücut proporsiyonunuzu keşfederek yola çıkabileceğiniz bu süreçte yeni sezon trendlerine de göz atarak size en çok uyum sağlayan modeli deneyimleyebilirsiniz.

Bazı modeller her yıl trend listelerde yerini alırken bazı yıllar da alışılmışın dışında modellerle karşılaşıyor, çok da beğeniyoruz. Bu sene de hem alışık olduğumuz zevkte hem de sıra dışı modelleri hayatımıza alacak, gelecek yıllarda bizi nasıl trendler bekliyor göreceğiz.

2023 yılı gelinlik modellerinin başında düşük omuzlu, transparan detaylı, ışıltılı, ince askılı ve V yaka gelinlik modelleri geliyor. Ayrıca göğüs kısmında asimetrik detaylar ve derin V dekolteli gelinlikler de oldukça ilgi çekiyor. Dik yaka gelinlikler de bu yılın ilgi çeken gelinlikleri arasında yer alıyor.

Trendler o kadar hızlı değişiyor olsa da klasik modeller bazen sabit duruyor ve ufak detaylarla çağa uyak uydurabiliyor. Siz yine de hayalinizdeki gelinliği seçerken uzman gelinlik danışmanlarının fikirleriyle ve kendi zevkinizi dinleyerek hareket etmeyi unutmayın!

Gelinlik Trendlerinde Öne Çıkanlar

  • Düşük Omuzlu Gelinlikler
  • Transparan Gelinlikler
  • Işıltılı ve Taşlı Gelinlikler
  • İnce askılı gelinlikler
  • Straplez Gelinlikler
  • Helen Gelinlikler
  • V Yaka Gelinlikler
  • Asimetrik gelinlikler
  • Mini gelinlikler
  • Dik Yakalı Gelinlikler

Düşük Omuzlu Gelinlikler

Dar omuz ölçülerine sahip olan gelinler için en ideal modellerden biri olan düşük omuzlu gelinlikler, dar formdaki omuzları olduğundan geniş göstererek daha gösterişli bir duruş sağlayacaktır. Bu modeli deneyimlemesi gereken diğer gelinler ise armut vücut tipine sahip kişilerdir. Dar omuzlu ve geniş kalçalı gelinler de dar gözüken omuzlarını düşük omuz detayıyla daha çok ortaya çıkarabilirler. Yine farklı vücut tiplerinde olan gelinler de kullanabilir fakat başlıca dar omuzlu kişilere daha çok yakışacaktır. Fakat omuz ölçüleriniz atletik yapıda, geniş ölçülerdeyse bu tip düşük omuz detaylarından uzak durmanız daha iyi bir tercih olabilir. Sizin için bant askılı gelinlikler daha zarif bir görüntü sağlayabilir.

Düşük omuz detayı kullanılırken özellikle uçuş uçuş duran tül ve danteller bu modele çok yakışabilir. Helen gelinliklerde de sık sık karşımıza çıkan düşük omuzlar, uçuş uçuş tarzıyla özellikle helen gelinlere oldukça yakışıyor. Gelinliğin giyildiği mevsime göre yarım kol ya da uzun kol düşük omuz modeller değerlendirilebilir.

NS Sposa Düşük Omuzlu Gelinlik Modelleri

Transparan Gelinlikler

Özellikle iddialı seçimler yapmak isteyenler için sıkça tercih edilen transparan gelinlik modelleri bu yıl da sık sık karşımıza çıkıyor. İster sade isterseniz de hareketli gelinliklerde tercih edebileceğiniz transparan detaylar gelinliğin duruşuna eşsiz bir hava katabiliyor.

Transparan detaylar 2023 yılında ağırlıklı olarak bel ve göğüs kısmında karşımıza çıkıyor.

Bel kısmında kullanılıyorsa özellikle ince belli kişilerde oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkabilir, derin dekoltede kullanılıyorsa küçük göğüslü gelinler tercih edebilir. Bunların yanı sıra her yıl vazgeçilmez bir detay olarak karşımıza çıkan kol transparan detayı da bu yıl yine trendler arasında.

NS Sposa Transparan Gelinlik Modelleri

Işıltılı ve Taşlı Gelinlikler

2023 yılının gelinlik trendlerinin vazgeçilmez detaylarından bir diğeri de ışıltılar ve minik taşlar.

Bu sene özellikle gelinliklerin etek kısımlarını, bazen de tüm gelinliği süsleyen minik ışıltılar ve taşlar özellikle sade tasarımlara inanılmaz bir atmosfer katıyor. Bazen tüle bazen de satene uyum sağlayan taşlı ve ışıltılı detaylar

NS Sposa Işıltılı ve Taşlı Gelinlik Modelleri 

İnce Askılı Gelinlikler

Özellikle orantılı ve ince omuz yapısına sahip kişilerde oldukça hoş bir görüntü sağlayan ince askılı gelinlikler, ağırlıklı olarak helen modellerde karşımıza çıkıyor. 2023 sezonunda öne çıkanlar arasında taş ve ışıltı geçişli ince askılar göze çarpıyor. İnce askılar A kesim uçuş uçuş tasarımlara çok yakışırken prenses ve balık modellerde de oldukça havalı bir görüntü sağlıyorlar. İnce askılı modellere yakışan bir aksesuar tüyosu olarak da dirseğe kadar uzanan eldivenlerden bahsedebiliriz. İnce askının zarif görünümüne ekstra romantik bir hava katan bu eldivenlerin çok hoş ve zarif bir görüntü sunacağı şüphesiz.

 NS Sposa İnce Askılı Gelinlik Modelleri

Straplez Gelinlikler

Neredeyse her sezonun vazgeçilmez tercihi straplez gelinlikler 2023 gelinlik sezonunda da sık sık karşımıza çıkıyor. Dar ve orantılı omuzlarda harika bir görüntü sunan straplez tasarımlar, özellikle vücuduna göre dar omuza sahip kişilerin omuzlarını daha belirgin hale getirmeleri için çok iyi bir tercih. Bu sezon en çok karşımıza çıkan straplez modellerden biri ise asitmetrik gelen straplez modeller. Gelinliğin üst bedeninde hareketi tercih edenlerdensiniz asimetrik gelen straplez bir gelinlikle son derece havalı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Straplez model tercih edeceklere ayrıca önereceğimiz bir tüyo ise, dirseğe kadar uzayan eldiven modelleri. Oldukça romantik bir hava kata uzun eldivenler, straplez kesimin vermiş olduğu üst bedendeki boşluk hissini oldukça iyi tamamlıyor.

NS Sposa Straplez Gelinlik Modelleri 

Derin Dekolte Gelinlikler

Bu sezonun enlerinden biri olan V yaka gelinlikler, 2023 yılının ilgi gören modellerinin başında gelenlerden biri. Özellikle derin V yaka modeller küçük göğüslü kişilerde havalı bir görüntü sağlıyor. Göğüsleri kalça ölçüsüne oranla büyük olan kişiler de dekolte kısmını kapamaktansa V yaka modeller tercih ederek daha minimal ve cool bir görüntü yakalayabilirler.

NS Sposa Derin Dekolte Gelinlik Modelleri

Helen Gelinlikler

Son zamanlarda uçuş uçuş stilleriyle sıkça tercih edilen helen gelikler, özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde oldukça ideal. Etekleri düz ya da A kesim inen bu modeller; ince askılı, straplez ya da düşük kol olarak farklı stillerde tasarlanabiliyor.

NS Sposa Helen Gelinlik Modelleri

Asimetrik gelinlikler

2023 yılının gelinlik trendlerine eşsiz bir soluk getiren asimetrik gelinlikler, inanılmaz detay güzellikleri sağlıyor. Özellikle üst bedende yer alan asimetrik geçişler oldukça havalı bir görünüm veriyor. Üst bedeni; omuz ve göğüs kısmı geniş, bacak boyu ince gelinler gelinliğin etek kısmında asimetrik geçişler tercih edebilir. Üst bedeni alt bedenine göre daha ince gelinler ise üst bedende asimetrik modellere yönelebilir. Tabii ki asimetrik geçişin birçok farklı stili bulunduğu için beden ölçünüz hangisi olursa olsun beğendiğiniz modelleri üstünüzde tek tek görmekte fayda var.

 NS Sposa Asimetrik Gelinlik Modelleri

Mini gelinlikler

Mini gelinlikler özellikle after party eğlencelerinde karşımıza çıksa da artık tek başına düğün ve nikahlarda da kullanılabiliyor. Özellikle çıkarılabilir etek kısmı bulunan mini gelinlikler hem düğün ve nikah merasimi hem de after party kutlamalarında tercih edilebiliyor. Özellikle uzun ve ince bacaklı gelinlerde oldukça güzel duran minileri, daha kısa bacak boyu gelinler de yüksek topuklu ile tercih edilebiliyor. Ayrıca önü kısa, arkası uzun; eteği sadece arkadan eklenebilen modeller de en çok trend olanlar arasında.

NS Sposa Mini Gelinlik Modelleri

Güpürlü Gelinlikler

Özellikle kış mevsiminde oldukça tercih edilen yoğun güpürlü gelinlik modelleri, tül ve transparan detaylarla bir araya geldiğinde eşsiz bir görüntü sunuyor. Her model gelinliğe çok yakışan güpür tasarımlar, özellikle fransız dantelin yer aldığı modellerde harika bir duruş sağlıyor.

NS Sposa Güpürlü Gelinlik Modelleri

 NS Sposa 2023-2024 Sezonu gelinlik modellerini detaylı incelemek için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızdan randevu alarak ziyaret edebilir, stilinizi yansıtan gelinliğinizi seçebilirsiniz.

Gizem Sustam