After Party Elbisesi Nasıl Seçilir?

After Party Elbisesi Nasıl Seçilir?

After Party Elbisesi Nedir? Nasıl Olmalı?

Düğün ve nikah süreci içerisinde birçok faktörü barındırır. Gelin için en önemlileri ise mekan ve gelinlik gibi başlıca konulardır. Düğün ya da nikah töreni atlatıldıktan sonra ise devam süreci after party ile başlar. Gelinliğin ardından giyilen after party elbiseleri genellikle kısa beyaz ve hareketli parçalardır. Bu tasarımların gelinlikten ya da nikah elbisesinden sonra giyilmesinin nedeni ise nikah ve düğünün daha rahat edebilecekleri fakat aynı zamanda yine şık olabilecekleri elbiseler olmalarından kaynaklanır.

After Party Elbisesi Nedir?

After party elbisesi, gelinler tarafından düğün veya nikah töreni bittikten sonra, arkadaş grubu ve yakınlar ile devam eden partilerde giyilir. Bu elbiseler uzun, midi ya da kısa boyda tasarlanır. Tasarımlar zaman zaman farklı boylarda da karşımıza çıksalar da genellikle kısa ve uçuş uçuş modellerden oluşurlar.

After Party Elbisesi Neden Önemli?

Bu tasarımlar gelin tarafından zaman zaman gelinlik kadar önemli olabiliyor. Özellikle sadece nikah töreni ile dünya evine giren gelinler, after party etkinliğine çok önem verir ve burada en az gelinlik kadar gösterişli bir elbise giymek isteyebilirler. Bunun dışında düğün töreni gerçekleştiren gelinler de elbisesini konsepte uyumlu ve oldukça hoş bir seçim yapmak isterler. Samimi bir konsepti olan bu etkinlikler en yakınlarla ve dostlarla unutulmaz anıların birikeceği etkinlikler olduğu için burada giyilen elbise de oldukça önemlidir.

After Party Elbisesi Nasıl Olmalı?

Düğün veya nikah töreninin ardından giyilen after party elbiseleri, bu etkinliklerin konseptlerine göre farklılık gösterebilir. Örneğin, düğün after party elbiseleri, düğünün ardından giyildiği için daha hafif ve sade modeller olabilir, çünkü düğün boyunca gelinlik giyen gelin açısından daha konforlu bir tercih olacaktır. Nikah töreninin ardından giyilen elbiseler ise, eğer gelin nikah boyunca beyaz sade bir elbise seçiminde bulunduysa daha gösterişli modellerden oluşabilirler. Örneğin, nikahta beyaz sade bir elbise giyen bir gelin, hemen ardından gerçekleşen after party organizasyonunda kabarık, mini ve gösterişli bir elbise seçerse günü hem sade hem de gösterişli bir şekilde sonlandırabilir.

After Party Elbisesi Seçimi Nasıl Olmalı?

After Party elbise seçimi öncelikle hangi durumlarda giyileceğine göre değişir. Nikahın ardından mı yoksa düğünün ardından mı yapılacağına karar verildikten sonra elbise seçimi de bu doğrultuda devam eder. Gelin after party elbisesi, genellikle beyaz kısa ve uçuş uçuş modellerden oluşurlar. Farklı tasarımlardan oluşan beyaz after party elbisesi; kısa, uzun ya da kısa boyda olabilir.

After Party Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Gelinliğin ardından giyilen after party elbiseleri genellikle beyaz ya da canlı renklerin yoğunlukta olduğu hareketli tasarımlardan oluşurlar. Bu elbiseler seçilirken ise farklı unsurlara dikkat etmek gerekir. Bu unsurlar elbisenin konsepte ve diğer birçok faktöre uyumlu olmasını sağlar.

Elbise seçiminde can alıcı renklerin yoğunlukta olduğu ve rahat edebileceğiniz bir kumaştan tasarlanmış olması oldukça önemli faktörler arasında. Özellikle çok yerlere uzanan uzun tasarımlardan ziyade midi ya da mini modeller tercih edilebilir.

After Party Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Rahatlık
  • Konsepte Uygun Olması
  • Vücudunuzun Şekli
  • Elbisenin Renk Seçimi
  • Doğru Kumaş Seçimi

Rahatlık

Düğün ve nikah gibi oldukça yorucu ve eğlenceli anların ardından başlayan after party etkinlikleri, günün yorgunluğunun kendini daha eğlenceli bir yorgunluğa bıraktığı zaman dilimidir. Bu yüzden gün sonunda yapılan bu etkinliklerde daha hafif ve uçuş uçuş modeller seçmek, eğlenceyi daha rahat bir hale getirir.

Aynı zamanda daha hafif ve esnek kumaşlarla tasarlanan bir elbise tercih etmeniz de terlememeniz ve daha özgür hareket etmeniz için yine oldukça önemli bir unsur. Tercih ettiğiniz elbisenin kumaşı ve tasarımı özgürce dans etmenize ve eğlenmenize olanak sağlamalı.

Konsepte Uygun Olması

After party elbisesinin konsepte uygun olması da oldukça önemli bir noktadır. Nikahın ardından mı yoksa düğünün ardından mı, sade bir mekanda mı yoksa gösterişli bir mekanda mı olacağı gibi faktörlere dikkat etmek gerekiyor. Kırsal ya da sahil konsepti olan partilere uçuş uçuş kısa modeller yakışırken, kapalı ortamda yapılanlara midi ve kat kat modeller de çok yakışabiliyor.

Bu elbiselerde özellikle çok uzun olmayan modeller de tercih etmemekte fayda var. Bunun nedeni de zaten rahat etmek için giyiliyor olması. Uzun elbiseler parti için gittiğiniz mekanda ayağınıza dolanabilir ve hareket özgürlüğünüzü kısıtlayabilir. 

Vücudunuzun Şekli

Bu eğlenceli organizasyonda seçilen elbiselerde, her seçimde olduğu gibi vücut tipimize göre olması gerektiğini unutmamak gerek. Vücut şeklinize göre size en çok yakışacak tasarımları uzman yardımıyla ya da kendi fikirlerinizle belirleyebilirsiniz. Özellikle geçmiş elbise deneyimlerinizi düşünerek sizin vücut tipinize en çok hangi modelin daha çok yakışacağına karar verebilirsiniz.

Vücut şeklinizin yanı sıra tarzınızla tasarımın uyumluluğunu da göz ardı etmemekte tabii ki fayda var. Hem vücut proporsiyonunuza uyan hem de sizi yansıtan bir elbise seçmeniz sizin giydiğiniz tasarımın içinde daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Elbisenin Renk Seçimi

Tasarım seçiminde her şey kadar detaylar da önemlidir, bu detayların en göze çarpanı ise renktir. After party elbiseleri her ne kadar beyaz renklerden seçilse de bu genelleme çok defa bozulabiliyor. Partinizin konseptine göre farklı renklerden seçebilirsiniz. Özellikle canlı renklerden seçildiğinde de çok hoş olacağını ise hatırlatmadan geçmeyelim. Eğlenceli bir etkinlik olacağı için hareketli ve renkli olmaktan kaçınmamak gerek.

Renk seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de ten renginiz ve saç renginizle uyumu. Sizi daha canlı bir görünümü kavuşturacak renk seçimine özellikle dikkat etmelisiniz. Deneyeceğiniz elbiseleri bir de bu gözle değerlendirin.

Doğru Kumaş Seçimi

Tasarımınızı seçerken kumaş türünü de es geçmemekte fayda var. Özellikle mevsime dikkat ederek kumaş seçimi yapmak iyi bir tercih olacaktır. Örneğin, yazın ipek saten kumaşlar daha konforlu olabilirken, kışın sıcak tutan kadife kumaşlar tercih edebilirsiniz. Kumaş seçiminizi mevsime ve mekana göre değerlendirebilirsiniz.

Bu tasarımların organizasyonda çok daha hoş durmasının bir diğer can alıcı noktası ise kullanılan kumaşın parlaklığı. After party, gece organizasyonu olduğu için mekanda dikkat çeken payetli, parlak ya da boncuklu tasarımlar oldukça iyi bir tercih olacaktır,

NS Sposa'nın birbirinden eşsiz tasarımlara sahip after party elbiselerini İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızı ziyaret ederek keşfedebilir ya da online mağazadaki After Party Elbiseleri kategorisi üzerinden keşfedebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Gizem Sustam