Büyük Beden Kadınlar Nasıl Giyinmelidir? Büyük Beden Abiye Önerileri

Büyük Beden Kadınlar Nasıl Giyinmelidir? Büyük Beden Abiye Önerileri

Büyük beden aralığına sahip kişilerin elbise arayışına girdikleri süreçte farklı tasarımlarda modeller bulmaları mümkün. Büyük beden abiye elbise modellerinde geniş beden skalası sunulur ve farklı ölçülerde tasarımlar keşfedilebilir.

Büyük Bedene Sahip Kadınlar Nasıl Giyinmelidir?

Büyük beden ölçülere sahip kadınlar, geniş ölçüye sahip tasarımlardan kendi vücut tipine uygun olan modeli seçerek çok daha ince bir görüntüye sahip olabilirler. Büyük beden abiye seçiminde özellikle drape detaylı, A kesim inen veya empire bel kesimi olan modellerden tercih etmekte fayda var. Bu modeller çok daha ince bir görünüm sunacaktır.

Ayrıca, büyük beden ölçülere sahip kişiler abiye seçimi yaparken içinde rahat edebildikleri modellerden seçmeleridirler.

Hangi Bedenler Büyük Beden Sınıfına Girer?

NS Sposa büyük beden gece elbisesi ölçüleri genellikle 44 bedenden 50 bedene kadar uzanmaktadır. Ayrıca özel tasarım elbiseler kategorisinden verdiğiniz siparişlerinizde 36 bedenden 50 bedene kadar olan tüm bedenlerde detaylı ölçü alma sistemimiz bulunuyor. Seçtiğiniz abiye modelleri sizin göğüs, bel ve kalça ölçülerinize göre hazırlanıyor.

Büyük Beden Abiyede Hangi Kumaş Tercih Edilmelidir?

Büyük beden abiye modelleri, farklı kumaş seçenekleri ile tasarlanabiliyor. Büyük beden abiyelerde kullanılacak kumaşlar, hem şıklığı hem de rahatlığı bir araya getirecek özelliklere sahip olmalıdır.

Zayıf Gösteren Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Büyük beden abiye modellerinde kullanılan kumaş çeşitleri, tasarımdan tasarıma farklılık gösterebiliyor.

Büyük bedende kullanımı ideal olan kumaşları inceleyelim.

Şifon Kumaş

Şifon kumaş, hafif ve ince dokusuyla şık bir görünüm sunar. Şifon büyük beden elbiseler rahatça kullanılabilir ve vücut hatlarını sıkıca sarmadan, akıcı bir şekilde düşer.

Jarse Kumaş

Jarse kumaş, yumuşak ve esnek bir dokuya sahiptir. Büyük beden kişilerde rahatlık sunar ve giyildiğinde vücudu saran bir etki yaratmaz. Bu nedenle büyük beden abiyelerde konforlu bir seçenek olabilir.

Mikrofiber Kumaş

Mikrofiber kumaşlar, genellikle elastan içerir ve vücuda uyum sağlar. Esnek ve konforlu olmaları nedeniyle büyük beden abiyelerde tercih edilebilir.

Koton Kumaş

Koton kumaş, hafif ve nefes alabilir bir yapıya sahiptir. Bu sayede rahatlık sağlar ve günlük giyimden özel etkinliklere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Büyük beden elbiselerde rahatlıkla kullanılabilir.

İpek Kumaş

İpek, yumuşak, parlak ve lüks bir kumaştır. İpek abiyeler, zarafetin ve şıklığın simgesi olabilir. Ancak, bu kumaşın bakımına dikkat edilmelidir.

Büyük Beden İçin Hangi Abiye Modelleri Uygundur?

44-50 beden arası geniş skalaya sahip büyük beden elbiseler, farklı model ve desenlerde yer alabiliyor. Büyük beden elbise tercihi yaparken baz alabileceğiniz unsurlara göz atalım.

Renk ve Desen Tercihleri Nasıl Olmalı?

Büyük beden elbise tercihi yaparken özel etkinlik veya düğün davetlisi iseniz daha koyu renklerden seçerek çok daha ince bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Büyük beden düğün elbiseleri özellikle siyah veya koyu toprak tonlarında tercih edildiğinde çok daha zarif bir görüntü sunacaktır. Ayrıca çok desen geçişi olmayan modeller çok daha uzun ve ince bir görünüm sağlar.

Büyük beden nikah elbisesi gibi açık renklerden tercih etmeniz gereken durumlarda ise elbisenizin modelinin sizi daha geniş göstermemesi için pliseli tasarımlardan faydalanabilirsiniz. Büyük beden beyaz abiye seçimi yaparken vücut tipinize en doğru modeli seçmeniz iyi bir sonuç ortaya çıkarır.

Vücut Tipine Uygun Abiye Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Büyük beden abiye seçimi yaparken vücut tipinize en uygun tasarımı seçmekte fayda var. En doğru geçişe, detaylara ve kesime sahip modeli bulduğunuzda çok daha ince gözükeceksiniz.

Üst bölgeniz çok daha inceyse üstü dar, altı hafif genişleyen modellerden tercih edebilirsiniz. Alt bölgeniz daha inceyse üst bölgenizi kamufle eden tasarımlardan seçebilirsiniz. Alt bölgeniz daha ince olduğundan yırtmaçlı modeller ile daha ince bir görünüm elde edebilirsiniz.

Büyük Beden Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Büyük beden elbise seçimi yaparken öncelikle sizin vücut proporsiyonunuza uygun modeli seçmeye özen göstermelisiniz. Bu şekilde çok daha ince bir görünüm elde edebilirsiniz. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise renk seçimi. Renk seçimi yaparken koyu tonlarda tercih etmek sizin için avantajlı olacaktır, böylelikle daha ince bir görünüm kazanabilirsiniz.

Büyük Beden Abiye Kombinleri Nasıl Yapılır?

Büyük beden abiyelerle kombin yaparken renk ve desen uyumuna dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca yapacağınız kombinin mekan ve mevsime uyumlu olması da önemlidir.

Büyük Bedenler İçin Stil Tüyoları

Büyük beden ölçülere sahip elbiseleri, uyumlu aksesuar çeşitleriyle zenginleştirebilirsiniz. Özellikle eğer elbisenizle uyumlu oluyorsa kemer kullanımı, sizi çok daha ince gösterebilir. Bunun yanı sıra belden pliseli elbiseler de daha ince gözükmenizi destekleyecektir.

Büyük Beden Giyim Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hangi giyim kesimleri büyük beden kadınlara daha uygun olabilir?

Büyük beden kişiler özellikle bele kadar inen V yaka kesimli dekolteye sahip elbiseler sayesinde daha ince bir görünüm kazanabilirler. Düz inen elbiselerdense belden dar gelerek aşağı doğru bollaşan A kesim etek kesimleri daha ideal olacaktır.

Büyük beden giyimde moda trendleri nelerdir?

Büyük beden giyimde en popüler moda trendlerinden biri belde drape ve kemer kullanımıdır. Bu şekilde bel kısmınızı daha ince gösterebilirsiniz.

Büyük beden giyimde özgüveni nasıl artırabilirim?

Büyük beden elbiseleri kullanırken koyu renkler seçerek daha ince ve zarif bir görünüm kazanabilirsiniz. Bu durum özgüveninizi çok daha olumlu etkiler.

NS Sposa'nın büyük beden elbise modellerini sitemiz üzerinden ya da İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret ederek keşdebilirsiniz.

Gizem Sustam