Dış Mekan Çekim Elbisesi Nasıl Olmalıdır? Mekana Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Dış Mekan Çekim Elbisesi Nasıl Olmalıdır? Mekana Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Dış çekimler genellikle düğün, nikah ya da nişan organizasyonlarının ardından anı kalacak fotoğraflar için yapılmaktadır. Dış çekim elbisesi genellikle rahat ve şık modellerden tercih edilir, bunun nedeni de çekimlerin yer yer uzun sürmesi ve yorucu bir temponun olmasıdır.

Dış Çekim Elbisesi Nedir?

Dış çekim, nişan, nikah ya da düğün döneminde gelin ve damadın seçtiği alanda, fotoğrafçı eşliğinde anı kalacak karelerin yakalanmasıdır. Dış çekim elbiseleri zarif, akılda kalıcı ve rahat modellerden oluşurlar.

Dış Çekim Elbisesi Nasıl Olmalıdır?

Dış çekim elbiseleri hem akılda kalıcı hem de rahat modeller arasından seçilmelidir. Dış çekimler kapalı veya açık alanda yapılabilirler, bu doğrultuda elbise modelinize karar verebilirsiniz.

Dış çekim kıyafeti nişan, düğün veya nikah konseptinize uyumlu olmalı, bu doğrultuda model ve renk seçimi yapılmalıdır.

Vücut Tipine Uygun Dış Çekim Elbisesi Nasıl Seçilir?

Dış çekim elbisesi seçmeden önce en önemli unsurlardan biri de vücut tipinizi tanıyor olmanızdır. Vücut tipiniz doğrultusunda size en çok yakışan dış çekim elbisesini seçebilirsiniz.

Vücut tipiniz konusunda kararsız kaldığınız durumlarda stil danışmanlarımızdan destek alabilir, size en uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz.

Dış Çekim Elbisesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dış çekim elbiselerinde model tercihi yaparken renk ve tasarımın alan konseptinize uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Ayrıca nişan, düğün veya nikah etkinliğinize göre de model tercihi yapabilirsiniz.

Dış çekim için beyaz elbise sıklıkla tercih edilen en popüler renktir, yine de gelinin tercihine ve ten rengine göre farklı renkler de seçilebilir.

Düğün ve Nikah İçin Dış Çekim Elbiseleri

Düğün ve nikah organizasyonları için hazırlanan fotoğraflarda genellikle beyaz dış çekim elbisesi kullanılır. Düğün dış çekim elbiseleri ve nikah dış çekim elbiseleri genellik beyaz tercih edilse de konsepte göre farklı farklı renkler de değerlendirilebiliyor.

Dış çekim elbisesi beyaz dışında ten renginize göre farklı tonlardan da seçilebilir.

Özellikle pembe ve kırmızı dış çekim elbisesi, en popüler tercihler arasında yer alıyor.

Söz-Nişan Dış Çekim Elbiseleri

Söz ve nişan için dış çekim elbisesi tercih ederken çok ağır ve gösterişli modellerden ziyade konseptinize uygun bir tasarım seçebilirsiniz. Söz ve nişan etkinlikleri genellikle düğüne göre daha sade oluyor, siz de konseptinizin şekillendiği temaya göre renk ve desen tercihi yapabilirsiniz.

Söz ve nişan dış çekim elbiseleri genellikle beyaz, açık pembe veya pudra tonlarındaki uçuş uçuş modellerden oluşuyor.

Dış Mekan Çekimi Yapılacak Mekana Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Dış çekim için elbise seçimi yapılırken en önemli unsurlardan biri de fotoğraf çekiminin yapılacağı mekana uygun elbise tercih etmektir. Kapalı ya da açık olanda giyilebilecek elbise modelleri bu doğrultuda farklılık gösterebilir.

Kapalı Alan Dış Çekim Kıyafetleri

Kapalı alanda yapılan çekim kıyafetleri, açık alanda yapılan çekime oranla çok daha kabarık ve ağır modellerden tercih edilebilir. Bunun nedeni kapalı alanda elbise ile çok fazla yürüme gereksinimi duymamanız ve elbisenizle rahatsız olma gibi bir durumunuzun olmaması. Bu nedenle kapalı alan çekimlerinde genellikle kabarık modeller tercih edilmekte.

Açık Alan Dış Çekim Kıyafetleri

Açık alanda dış çekim elbiseleri genellikle çok daha uçuş uçuş modeller arasından tercih edilmektedir. Açık alanda oldukça popüler olan sahil veya deniz konseptli çekimlerde uçuş beyaz uçuş uçuş dış çekim elbisesi tercih ediliyor. Sahil dış çekim elbisesi modelleri genellikle krem veya beyaz düz elbiselerden seçilebiliyor.

Açık alan dış çekim konseptleri arasında en popüler olan bir diğer tercih ise orman gibi yeşillik alanlardaki çekimlerdir. Bu konseptte de yine beyaz, krem veya benzer açık tonlardaki elbiseler tercih edebilirsiniz.

Dış Mekan Konseptine Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Dış mekan konseptine uygun kıyafet seçimi yaparken en önemli unsurlardan biri temanıza uygun modeli tercih etmektir. Elbisenizin renk tonları gelin olduğunuzu belli edecek olan açık tonlardan tercih edilmelidir. Ayrıca gelin olduğunuzu vurgulayan taç modelleri veya hafif bir duvak modeli de dış çekimde tercih edilebilir.

Dış Çekim İçin Tercih Edilen Popüler Elbise Modelleri Nelerdir?

Dış çekim için tercih edilen elbise modelleri gelinlerin vücut tiplerine, ten renklerine ve zevklerine göre değişebilmektedir. Ayrıca yukarıda da bahsettiğimiz gibi model tercihi yapılırken çekimin açık veya kapalı alanda olması da önemli faktörler arasında.

Genel olarak en popüler dış çekim modelleri ise; açık renkte ve uçuş uçuş tasarıma sahip modellerdir.

Dış çekimlerde tercih ettiğiniz elbise modellerini aksesuarlarla zenginleştirerek istediğiniz konsepti çok daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

NS Sposa'nın dış çekim için oldukça ideal olan abiye modellerini internet sitemiz üzerinden ya da İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret ederek keşfedebilirsiniz.

Gizem Sustam