Düğün Mekanına Uygun Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Düğün Mekanına Uygun Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Düğün süreci, ufak detaylarla başlayarak törenin gerçekleşeceği mekanın seçimine kadar uzun bir serüvendir. Düğünün gerçekleşeceği mekan seçimine karar verirken hangi mevsimde gerçekleşeceği ve karar verilen mevsime göre gelinlik seçimi gibi sizi bekleyen birçok faktör bulunuyor. Düğün sahipleri genellikle organizasyonlarını mevsimsel faktörlere bakarak ya da farklı sebeplerden dolayı açık ya da kapalı alanda gerçekleştirirler. Gelinler de gelinliklerini seçerken düğün için tercih ettikleri mekanı da göz önünde bulundurarak karar verirler. Bu kararı verirken açık ve kapalı mekanın türüne göre, farklı unsurlar da göz önünde bulundurularak karar vermek en sağlıklı seçim olacaktır.

Açık Havaya Uygun Gelinlik Seçimi

Açık havada yapılacak düğün merasimleri genellikle kır, havuz başı, sahil ya da tekne düğünleri olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle yaz ya da mevsimlerinde gerçekleştirilen açık hava düğünlerinde helen ve uçuş uçuş modeller sıklıkla tercih ediliyor. Hangi konseptteki açık hava dügün mekanını seçtikten sonra ise sıra bu yere uygun gelinlik seçimine geliyor.

Seçmek istediğiniz gelinlik modelindeki bazı detaylar düğününüzün yapılacağı bu mekanlara daha kolayca uyum sağlayabilir.

Kır Düğünü Gelinlikleri

Yeşillik alanda yapılan düğünler için ideal olan kır düğünü gelinlikleri, oldukça hoş ve uçuş uçuş modellerden oluşur. Kır düğünü gelinlik seçiminde ideal olabilecek modeller, çok ağır taşlardan oluşmayan hafif tasarımlar olarak karşımıza çıkar. Bu düğünler yeşillik yoğunlukta olan alanlarda gerçekleşeceğinden kır düğünü için gelinlik modelleri de uçuş uçuş ve helen yapıda olurlar. Düşük kollu, ince ipli, ya da straplez; etek kısmında ise düz inen, hafif kabarık helen ya da yarı balık modeller kır düğüun gelinlik modelleri arasında en popüler olanlardır. Ayrıca derin yırtmaçlı ya da mini kır gelinlik modelleri de bu ortama oldukça iyi uyum sağlayacaktır.

Havuz Başı Gelinlikleri

Açık havada gerçekleşen popüler konseptlerden biri de havuz başı düğünleri diyebiliriz. Havuz başı gelinlik modelleri çok kabarık olmayan, hafif ve uçuş uçuş tasarımlardır. Havuz başı atmosferin verdiği enerjiye dayanarak kısa modeller tercih edebilir, eklemeli eteği olan mini tasarımları da inceleyebilirsiniz. Bu konseptte olan düğünler daha samimi bir havada olacağı için çok ağır olmayan, spor-şık gelinlikler seçmek daha ideal olacaktır. Daha sade ve uçuş uçuş bir gelinlikte karar verdiğinizde ise hareketli parçalarla; aksesuar ve şapkayla gelinliğinize farklı ve bohem bir soluk verebilirsiniz.

Sahil Düğünü Gelinlikleri

Ağırlıklı olarak yaz mevsiminde gerçekleşen sahil düğünlerinde, doğal olarak atmosfere uygun gelinlikler tercih edilir. Sahil düğünü gelinlikleri, açık havada gerçekleşen diğer düğün konseptlerinde olduğu gibi hafif modellerden oluşur. Ağır, taşlı ve çok kabarık modellerdense, uçuş uçuş modeller çok daha hoş ve konforlu olacaktır. Sahil düğünü için gelinlik seçiminde miniler oldukça sık kullanılıyor. Önü kısa arkası uzun mini gelinliklerin arka bölümü çıkarıp takılabilir oluyor. Bu çift kullanımlı gelinlikler sahil konsepti için çok pratik olabiliyor. Kumsal düğünü gelinlik seçiminizde uzun bir gelinlik modeli tercih ettiğinizde ise helen modelleri tercih edebilir ya da düz kesim inen bir gelinlik de bakabilirsiniz. Uzun modellerde uçuş uçuş duracak modellerden biri de yırtmaçlı olan ve düz inen modeller. Bu hafif kumsal düğünü gelinlikleri; helen stili aksesuarlarla ya da farklı takılarla daha da renklendirebilir, konsepte uygun hale getirebilirsiniz.

Tekne Düğünü Gelinlikleri

Denizde seyir halindeyken yapılan tekne düğünleri, diğer konseptlere oranla daha az kişiyle gerçekleşen kutlamalardır. Oldukça eğlenceli bir atmosferde, samimi bir hava ile gerçekleşen tekne düğünleri ağırlıklı olarak yaz mevsiminde, hava sıcaklıklarına bağlı olarak zaman zaman da ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde de gerçekleşebilir. Tekne düğünü gelinlikleri daha mini ve after party stiline yakın modellerden seçilebilir. Kabarık ve çok yer kaplayan gelinlikler tekne ortamında sıkışabilir, bu durumda en çok da gelini rahatsız edebilir. Samimi bir atmosferi olan teknede doğal olarak daha az kişiyle gerçekleşen bu konseptte; samimi ama şık, kendini gösteren havalı modeller seçilebilir. Önü kısa, arkasında çıkarılabilir eteği olan gelinlikler ya da simetrik etek kesimine sahip hareketli gelinlikler seçilebilir. Ayrıca hem gelinlik hem de elbise duruşuna sahip beyaz elbiseler de bu konsept için çok uygun.

Kapalı Mekana Uygun Gelinlik Seçimi

Mevsim farkı olmadan her mevsimde tercih edilebilen kapalı mekan düğünleri, gerçekleştiği yere göre farklılıklar gösterir. Otelde, düğün salonunda, tarihi mekanlarda ve restoranlarda yapılan düğünler, kapalı mekan konseptleri arasında en ön plana çıkanları diyebiliriz. Konseptten konsepte değişen kapalı alan düğün mekanları için tercih edilecek gelinlik de önemli bir unsur tabii. Bu mekanların tarzına göre bir gelinlik seçimi, ortamın atmosferine ve sizin konforunuza çok daha iyi uyum sağlayacaktır.

Otel Düğünü Gelinlikleri

Otellerin davet salonlarında gerçekleşen düğünler, genellikle ağır ve şık bir ortamda yapılır. Açık havada daha salaş bir konsepte sahip düğünlere göre daha klasik bir stile sahiptirler. Otel düğünlerinde giyilecek gelinlikler de otelin konseptine ya da mevsimlere göre farklılık gösterebilir. Otel düğünü gelinlikleri, salonun klasik duruşuna uyum sağlamak adına kabarık ya da prenses inen etek modellerinden tercih edilebilir. Bu modellerin dışında balık ya da yarı balık modeller de otel konsepti için oldukça uygundur. Uçuş uçuş stili yansıtan modellerse otelde yapılan düğünler için biraz sönük kalabilir. Yine de otellerde genelleme yapmazsak ve farklı konseptteki otelleri de ele alırsak otellerde de uçuş uçuş ya da helen modeller değerlendirilebilir tabii. Ama yine de otel salonu daveti denildiğinde tavsiyemiz; daha ağır, parıltılı ya da taşlı modellerden yana. Özellikle klasik stildeki taçlar da otellerde yapılan düğünlere oldukça yakışıyor.

Düğün Salonu Gelinlikleri

Kapalı alan düğün konseptlerinin en popülerlerinden biri de şüphesiz düğün salonundakiler diyebiliriz. Düğün salonlarında gerçekleşen düğünler de otel düğününde olduğu gibi mevsimsel olarak etkilenmeden her mevsimde gerçekleşebiliyor. Fakat yine düğün salonu konseptinin en sık görüldüğü mevsim kış olarak öne çıkıyor. Düğün salonu gelinlikleri, mevsimsel şartlara göre ve salonun konseptine göre farklılık gösterebilir. Salon konsepti olduğu için helen modellerdense kabarık ve prenses modeller daha çok ön plana çıkar. Özellikle ağır duruşa sahip taşlı, incili ve ışıltılı gelinlik sevenler, düğün salonunda bir düğün yapmayı planlıyorsa bu modelleri gönül rahatlığıyla deneyimleyebilirler.

Tarihi Mekan Düğünü Gelinlikleri

Kapalı mekanda yapılacak düğünler arasında oldukça havalı ve prestijli bir duruşa sahip olan tarihi mekan düğünleri, yaz-kış fark etmeden her mevsim oldukça popüler. Genellikle açık-kapalı alanları da bulunan bu mekanlar, taşıdığı atmosfer dolayısıyla sıklıkla tercih ediliyor. Genellikle köşk ya da yalı olarak karşımıza çıkan tarihi mekanlar bu konseptin en popülerleri olarak öne çıkıyor. Bu tarzdaki tarihi mekanlarda gerçekleşen düğünlerde giyilen gelinlikler ise geniş bir kategoride ele alınabiliyor. Tarihi mekan düğünü gelinlikleri, mevsime ya da mekanın konseptine göre geniş skalada incelenebilir. Yazın helen ve uçuş uçuş modeller de kapalı ve klasik bir mekan olmasına rağmen bu yerlerin tarihi stili ile özdeşleşebilir. Bunun yanı sıra kabarık, klasik ve prenses modeller de bu tarz mekanlar için oldukça uygun. Atmosfere, mekanın tasarımına göre seçeceğiniz gelinliği şekillendirmek sizin elinizde.

Restoran Düğünü Gelinlikleri

Kapalı alanda gerçekleşen düğünler içinde daha az misafirle, diğer daha küçük bir konsepte sahip olan restoran düğünleri genellikle düğün sahiplerinin başlıca yakınları ile gerçekleşen organizasyonlardır. Salondan ziyade restoran içinde olduğu için genellikle daha abartısız, sade ve şık konseptler olarak bilinir. Restoran düğünü gelinlikleri, kabarık ya da prenses modellerdense düz kesim tasarımlar olabilir. Çok düz kesim olsun istenmiyorsa kabarıklığı çok olmayan helen modeller de bu konsepte uygun olabilir. Gelinin tercihine göre mini gelinlikler de restoran ortamına uyum sağlayabilir. Hatta gelinlik havasını yakalayan fakat elbise kategorisinde geçen beyaz elbiseler de restoran düğünleri için ideal tercihler arasındadır. Bu noktada restoranın büyüklüğü ve konsepti büyük rol oynar. Büyük restoran düğünü organizasyonlarında kendini gösteren gelinlikler rahatlıkla kullanılabilir. Daha küçük konsepte sahip düğünler için ise daha düz ve ortamın sakinliğiyle bütünleşen tasarımlar bakılabilir.

NS Sposa`nın farklı düğün mekanları ile özdeşleşen özel tasarım gelinliklerini denemek için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızdan randevu alabilirsiniz.

Gizem Sustam