Etkinliklere Uygun Abiye Seçim Rehberi

Etkinliklere Uygun Abiye Seçim Rehberi

Abiye elbise seçimi yaparken katılacağınız etkinliğin türü ve konsepti gibi etkenleri göz önünde bulundurarak kara verebilirsiniz. Konsepte ve etkinliğe göre elbise seçimi yapmak sizi ortamın atmosferine ve ruhuna çok daha uyumlu hale getirecektir.

Etkinliklere Uygun Elbise Seçimi Neden Önemlidir?

Katılacağınız etkinliğin konseptine göre abiye seçimi yapmanız, ortamın bütünlüğüne ve temasına uyumlu olmanız açısından önemlidir. Elbise arayışınızda konseptinizin türüne göre olan elbiseleri araştırarak ve vücut tipine göre abiye seçimi faktörünü göz önünde bulundurarak seçim yapmanızda fayda var.

Etkinliklere Uygun Elbise Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Etkinlik türünüze göre abiye seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli etkenlerden biri mevsimdir. Bulunduğunuz mevsimin hava koşullarına ve atmosferine uyumlu yapıdaki modellerden seçim yapabilirsiniz.

Davetli olduğunuz veya düzenlediğiniz etkinliğin konseptine göre seçim yaparken tema ve dekorasyonu da baz alarak model seçimi yapabilirsiniz.

Konsepte göre seçim yaparken aynı zamanda vücut tipine göre abiye modelleri de göz ardı edilmemelidir ve sizi en zarif gösterecek kesimdeki elbise seçilmelidir.

Düğünler İçin Abiye Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Düğün davetlerinde elbise seçimi yaparken mevsimsel şartları ve düğünün gerçekleşeceği mekanın konseptini göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Ayrıca düğün elbiselerinde uzun, midi veya mini boy elbiselerden hangisini seçeceğinize, vücut tipinizi analiz ederek karar verebilirsiniz.

Yaz Düğünleri İçin Uygun Abiye Modelleri

Yaz düğünleri enerjik ve neşeli bir atmosferin olduğu etkinliklerdir. Yaz düğün elbiseleri seçilirken öncelikle düğünün açık veya kapalı mekanda olup olmadığına, hangi alanda gerçekleşeceğine göre tercih yapılmalıdır.

Özellik deniz kenarında veya kırda gerçekleşen düğünler için uçuş uçuş ve renkli elbiseler oldukça idealdir. Yaz mevsiminde gerçekleşen düğünlerde ipek gibi terletmeyen ve serin tutan kumaşlar tercih edebilirsiniz.

Kış Düğünleri İçin Uygun Abiye Modelleri

Kış düğünleri genellikle kapalı ortamda gerçekleşen etkinliklerdir. Kış düğün elbiseleri, hava koşulları da göz önünde bulundurularak kalın kumaşlı modellerden tercih edilebilir. Kış elbise modelleri genellikle ince ve hafif elbiselerden ziyade, taşlı, payetli, ağır tasarımlardan seçilmekte.

Resmi Toplantılar ve İş Yemekleri İçin Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Resmi toplantılar ve iş yemekleri için tercih edilen abiye modellerinin çok fazla göz yormayan tasarımlardan tercih edilmesi çok daha hoş bir görünüm sağlayacaktır.

Bu tür etkinlikler belli bir samimiyet çizgisini koruduğu için elbisenizle resmi görünüm sunmanız gerekebilir. Çok desenli olmayan fakat zarif ve sade modeller içinden seçim yapabilirsiniz.

Parti ve Gece Kulübü Etkinlikleri İçin Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Parti ve gece kulübü etkinlerinden giyilen elbiseler çok daha hareketli ve renkli modellerden oluşmaktadır. Party elbiseleri sıklıkla payetli, simli ve pullu modellerden seçiliyor. Özellikle after party elbiseleri ağırlıklı olarak otrişli ve parıltılı tasarımlardan seçilebiliyor.

Parti gibi etkinliklerde giydiğiniz elbise vücut tipinize en uygun tasarımlardan seçilmelidir. Böylelikle çok daha zarif ve rahat bir formda olacaksınız. Partide dans ederek sürekli hareket halinde olacağınızı göz önünde bulundurarak içinde en rahat ve iyi hissettiğiniz modellere yönelebilirsiniz.

Mezuniyet Törenleri İçin Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mezuniyet elbiseleri farklı konseptlere ve temalara göre değişiklik gösterebilir. Mezuniyet balo elbisesi çok daha gösterişli ve dikkat çekici olarak seçilmektedir. Okulda gerçekleşen mezuniyet törenlerine ise daha sade elbiselerle katılım sağlanmakta.

Balo elbiseleri kişilerin vücut tiplerine göre seçilmelidir. Vücut tipinize en uygun elbise kesimine karar verdikten sonra ise sevdiğiniz renk ve desenlere göre seçim yapabiliriz. Mezuniyet törenleri genç kişilerin katılımları ile gerçekleşen bir etkinlik olduğu için çok ağır modellerdense uçuş uçuş, modern ve trend elbiselerden seçilmelidir.

Okul Mezuniyetlerine Uygun Abiye Modelleri

Okul mezuniyet törenlerinde giyilen elbiseler uzun ve ağır abiye modellerden ziyade, kısa veya midi abiyelerden oluşmaktadır. Okul mezuniyet elbisesi rengi giyilecek kep veya cüppe ile de uyum olmalıdır, böylelikle bütünsel olarak çok daha iyi bir görünüm ortaya çıkacaktır. Okul mezuniyet elbiseleri arasında genellikle çok göze çarpmayan sade ve şık tasarımlar yer alır.

NS Sposa'nın farklı etkinlikler tercih edilebilecek konsept abiye modellerini online alışveriş kolaylığı ile inceleyebilir veya İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret ederek çok daha yakından deneyimleyebilirsiniz.

Gizem Sustam