Gelinlik Kumaş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Gelinlik Kumaş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Gelinlik modelleri, farklı renk, kumaş ve kesimlerde tasarlanırlar. Gelinlik kumaşı seçilirken uygulanacağı tasarıma göre farklı unsurlar göze alınır. Gelinlik modeliniz, kullanılacağı mevsime veya mekana göre seçilirken kumaşına da dikkat ederek ilk adımı atabilirsiniz.

Gelinlik Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Gelinlik yapımında kullanılan kumaş çeşitli farklı tür ve çeşitlerde karşımıza çıkar. Gelinliğin tasarımına göre bu kumaşlarda işleme ve detay çalışmaları yapılarak istenilen model hayata geçirilir. Gelinlik modelleri tasarlanırken o modele en ideal kumaşı seçmekte her zaman fayda var.

Dantel Gelinlik Kumaşı

 

Dantel gelinlik, sofistike ve romantik görüntü arayan gelinler için en ideal tercihlerden biridir. Dantel kumaşlar, el veya makine ile yapılarak farklı formlarda ortaya çıkarlar.

 

Dantel, tek başına kullanılmaktan ziyade farklı kumaşlardan yapılan gelinliklerin detaylarında sıklıkla karşımıza çıkar. Bu da gelinliğe olduğundan daha sofistike bir görüntü katar.

Tafta Gelinlik Kumaşı

Tafta gelinlik; pürüzsüz, düz dokuma bir yapıya sahiptir. Gelinlik modellerinin vazgeçilmez olan tafta kumaş, lüks görüntü sunan kumaşlar arasındadır.

İpek Saten Gelinlik Kumaşı

 

İpek saten gelinlik modelleri oldukça lüks ve parlak bir görüntüye sahiptirler. İpek saten kumaşın parlak ve pürüzsüz yüzeyi gelinliğinizin çok daha sofistike görünmesini sağlar.

Tül Gelinlik Kumaşı

 

Tül gelinlik modelleri, hem şık hem de zarif görüntüsüyle oldukça sık tercih edilir.

 

Tülde sıklıkla kullanılan ipek, kumaşa çok daha kaliteli bir doku katar.

 

İpek tül gelinlik, oldukça romantik ve sofistike bir görünüme sahiptir. Ayrıca tül, farklı kumaştaki bir gelinliğin detaylarında kullanmak için de oldukça idealdir.

Simli Gelinlik Kumaşı

 

Simli gelinlik modelleri oldukça popüler tasarımlar olarak sıklıkla tercih ediliyor. Simli gelinlik kumaşı, birçok gelinlik tasarımında tercih edilirken, zaman zaman da modelin sadece belirli kısımlarında detay olarak da kullanılabiliyor.

Ziberlin Gelinlik Kumaşı

 

Ziberlin kumaş ile tasarlanan gelinlikler özellikle son yıllarda oldukça popüler. Lüks ve parlak görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken ziberlin kumaş gelinlikler, yapı olarak amerikan satene oldukça yakındır. Ziberlin kumaş yapımı genellikle ipekten meydana gelmektedir fakat sentetik ipekten üretilen ziberlin kumaşlar ipeğe göre dahaa parlaktır.

Mikado Gelinlik Kumaşı

 

Mikado kumaş ile tasarlanan gelinlikler pürüzsüz ve sert görünümlü tasarımlardır. Mikado kumaş, saten ile sıklıkla karıştırılmaktadır. Mikado kumaşta satenden farklı olarak çizgili dokuma görüntüsü çok daha belirgindir.

Gelinlik Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Gelinlik kumaşı seçerken dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Gelinlik modelinin kendini çok daha pürüzsü bir şekilde belli etmesi için gelinlik yapımında seçilen kumaş oldukça önemlidir. Ayrıca gelinliğin giyileceği mekan ve zamana göre de gelinlik modelini ve kumaşını da seçmek gerekiyor.

Gelinlik kumaşı seçerken önemli olan bir diğer unsur da vücut tipinizdir. Vücut hatlarınızı çok daha kusursuz göstermek için size en uygun kumaş türüyle tasarlanan gelinliği seçmenizde fayda var.

Vücut Ölçüsüne Uygun Gelinlik Kumaşı Nasıl Seçilir?

 

Vücut yapınıza ve ölçünüze göre gelinlik seçimi yaparken ilk olarak kendi bedeninizi tanımanız gerekiyor. Vücut hatlarınız, size en uygun olan kumaş türüyle çok daha zarif ve belirgin hale gelecektir.

 

Vücut tipinize en uygun kumaştan tasarlanmış olan gelinliği seçerken stil danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Gelinlik Modeline Göre Kumaş Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

>Gelinlik modeli ve kumaşın uyumu oldukça önemlidir. Gelinlik modeli seçerken uzman stil danışmanlarının yönlendirmeleri doğrultusunda en uygun tasarımı seçebilirsiniz.

Mevsime Uygun Gelinlik Kumaşı Nasıl Seçilir?

 

Mevsime uygun gelinlik modeli seçerken en önemli faktörlerden biri de kumaş seçimidir. Farklı mevsimlerde giyilecek gelinliklerin kumaşları, seçilen mevsime göre belirlenirse gelin için çok daha konforlu bir deneyim olacaktır.

 

İlkbahar ve yaz mevsimlerinde ince ipek saten gibi nefes alabilir kumaşlar tercih edilebilir. Ayrıca dantel ve tül detaylar da bu mevsimlere oldukça uyumludur.

 

Sonbahar ve kış mevsimlerinde ise tafta gibi daha kalın yapıdaki kumaşlar tercih edebilirsiniz. Ayrıca uzun kollu ve tül geçişli modeller de bu mevsimlerde çok daha sıcak tutacak tasarımlardır.

Mekana Göre Gelinlik Kumaşları Nasıl Seçilir?

 

Gelinlik kumaşı seçerken mekan da en önemli faktörler arasındadır. Gelinliğin giyileceği mekanın açık ya da kapalı olması kumaş türünüzü seçerken size yardımcı olacaktır.

 

Açık havada yapılan düğünlerde ipek saten, dantel veya tülden kumaşlar tercih ederek çok daha rahat hareket edebilir ve atmosfere uyum sağlayabilirsiniz.

 

Kapalı mekan düğünlerinde ise isteğinize göre hem hafif yapıdaki kumaşları hem de daha ağır ve klasik türdeki kumaşları tercih edebilirsiniz. Klasik türde tafta veya amerikan saten kumaş tercih edebilir ya da daha hafif yapıda kumaş isterseniz ipek saten gibi rahat kumaşlara da yönelebilirsiniz.

 

 

NS Sposa'nın farklı kumaş çeşitleri ve modellerinin yer aldığı, zengin seçenekler sunan gelinlik modellerini İstanbul, Adana ve İzmir showroomumuzdan randevu alarak keşfedebilir, ya da Gelinlik kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Gizem Sustam