Gelinlik Provasına Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelinlik Provasına Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelinlik randevusuna giderken aklınızda bulunan markalardan mutlaka randevu oluşturmanız gerekiyor.

Gelinlik Randevusu Nasıl Alınır?

Gelinlik randevusu alma sistemi gelinlik mağazaları arasında farklılık gösterse de genel olarak benzer yöntemlerle alınabiliyor. NS Sposa'dan alacağınız randevular için sosyal medya üzerinden ya da randevu alacağınız showroomumuzu arayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gelinlik randevunuzu oluşturduktan sonra randevu gününüzde showroomda olmanız da randevunuzun yanmaması için oldukça önemlidir. Randevu aldıktan sonra ise ilk randevunuza özel ücretsiz deneme yapabilme olanağınız bulunuyor. İkinci gelişinizde ise ücrete tabi tutuluyorsunuz. Seçtiğiniz gelinlik modelinin ardından ise deneme ücretiniz gelinlik fiyatınızdan düşüyor. Ücretlendirme ve kaç model deneme sınırınız olduğu ile ilgili showroomlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Gelinlik Randevusu Nasıl İptal Edilir?

Gelinlik randevunuzu iptal etmek ya da ertelemek için randevu aldığınız showroomumuzu aramanız yeterli olacaktır.

Gelinlik Randevusu Ücretli mi?

NS Sposa, gelinlik denemek isteyen kişiler için ücret politikası uygulamaktadır. Deneme gününün ardından gelinliğin seçilmesi durumunda ise ödenen miktar gelinlik ücretinden düşülmektedir.

Gelinlik Randevusu Kaç Saat Sürer?

NS Sposa'dan alınan gelinlik randevularının süresi 1 saat ile sınırlıdır. Bu gecen 1 saat içerisinde ise ortalama 3-4 model deneme şansınız bulunuyor.

Gelinlik Randevusuna Kaç Kere Gidilir?

NS Sposa'dan gelinlik randevusunu dilediğiniz kadar alabiliyorsunuz. İkinci gelişten itibaren ücretli olan denemelerinizi dilerseniz üçüncü kez de oluşturabilirsiniz. Yine de çok aklınızın karışmaması ve daha sağlıklı karar vermeniz açısından maksimum iki randevunuzu almanızı ve modeli bu iki randevuda seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Maksimum iki gelinlik randevunuzda gelinlik modelinizi seçtikten sonra diğer gelişleriniz sadece prova için olmalıdır. Bu provalarda ise gelinlik vücudunuza oturacak şekilde, sizin ölçülerinize göre tasarlanır.

Gelinlik Provası Nasıl Yapılır?

Gelinlik randevusu ile seçilen gelinlik modelinin ardından sıra gelinlik provası aşamasına gelir. Gelinlik provasında seçtiğiniz gelinlik modeli vücut ölçüleriniz doğrultusunda tadilata girer. Tasarımcılarımız üzerinize giyilmiş olan gelinlik modeli üzerinden işaretleme ve iğnelemeler yapar. Gelinlik provası toplamda iki seanstan oluşur. İkinci provanın sonunda ise gelinlik teslim edilir.

Gelinlik Provasına Giderken Nasıl Çamaşır Tercih Edilmeli?

Gelinlik provasına giderken çamaşır tercih ederken şunlara dikkat etmek önemlidir:

Renk

Gelinliğinizin rengine uygun bir çamaşır seçmeye özen gösterin. Genellikle beyaz, şeftali veya ten rengi çamaşırlar tercih edilir, böylece iç çamaşırlarınız dışarıdan belli olmaz.

Uyumlu Sütyen

Gelinlik modelinize uygun bir sütyen seçmeye dikkat edin. Omuzları düşük, sırtı açık veya straplez bir gelinlik giyecekseniz, sutyensiz veya silikon destekli sütyenler kullanmayı düşünebilirsiniz.

Konfor

Prova sürecinde rahat olmanız önemlidir, bu nedenle iç çamaşırlarınızın size iyi uyduğundan ve rahat olduğundan emin olun.

Dikişsiz Külot

Dikişsiz külotlar, gelinlik altından belirgin çizgilerin oluşmasını engellemek için tercih edilebilir. Unutmayın, gelinlik provası sırasında iç çamaşırı seçimi gelinliğinizin en iyi şekilde durmasına yardımcı olacaktır. Gerekirse gelinlik danışmanınızdan veya iç giyim uzmanından da tavsiye alabilirsiniz.

Gelinlik Provasına Kiminle Gidilmeli?

Gelinlik provası oldukça hassas bir görüşme olduğu için bu önemli kararı verirken yanında en rahat hissettiğiniz kişileri tercih etmelisiniz. Kararlarınıza müdahale etmeyecek ve seçimlerinizi en hoş karşılayan kişiler ile gelinlik provasına gitmenizde fayda var. Bu gün düğününüz için oldukça önemli olduğu için farklı görüşlerin etkisi altında kalmamak adına en yakın dostlarınızla ya da ailenizle gidebilirsiniz.

Gelinlik Provasına Giderken Yanımıza Almamız Gerekenler

Ayakkabılar

Gelinlik denemesi yaparken boyunuzu daha uzun gösterecek, düğün günü giymeyi planladığınız yükseklikte bir ayakkabı yanınıza alabilirsiniz. Showroomlarda da ayakkabı mevcut olsa da sizin seçim yaparken daha iyi düşünmeniz için kendi ayakkabılarınız size daha çok yardımcı olabilir.

Aksesuarlar

Düğün günü tercih etmeyi düşündüğünüz aksesuarları da yanınıza alarak gelinlikle uyumunu test edebilirsiniz.

Makyaj Malzemeleri

Gelinlik modelinizi denerken yanınıza sevdiğiniz tonlarda makyaj alabilir ya da gelmeden önce yüzünüze sürebilirsiniz. Böylelikle gelinlikle makyaj tonlarınızın uyumunu test edebilirsiniz. 

Saç Aksesuarları

Düğün günü kullanmak istediğiniz saç aksesuarlarınızı yanınıza alarak gelinlik denemelerinizde kullanabilir, böylelikle aklınızda bir varsayım yapabilirsiniz.

Not Defteri ve Kalem

Prova sırasında yapılan değişiklikleri veya notları almak için bir not defteri ve kalem yanınıza almanız işinizi kolaylaştıracaktır.

NS Sposa'nın birbirinden eşsiz gelinlik modellerini denemek için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızdan randevu alabilirsin

Gizem Sustam