Hamilelikte Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik döneminde alınan doğum kiloları, davetlerde giyilecek elbise seçiminde zorluklar çıkarabiliyor. Bu durumda daha geniş kesime sahip hamile abiye kıyafetleri tercih ediliyor ve yine şık bir görüntü yakalanabiliyor. Hamile abiye seçimi yapılırken çok daha zarif bir duruş elde edebilmek için elbise tasarımında bazı noktalara dikkat etmekte fayda var.,

Hamile Abiye Elbise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamilelik döneminizde katılacağınız davetlerde giyeceğiniz gece elbisesi ve abiyelerinizi seçerken doğru kumaş ve tasarımı seçtiğiniz takdirde daha konforlu hissedebilir, doğum kilolarınızı da daha iyi gizleyebilirsiniz. Büyük beden hamile abiye elbiselerini seçerken dikkat edebileceğiniz noktaları gözden geçirelim.

Rahatlık

Aldığınız kilolar yeme-içmeden değil, tamamen doğum nedeniyle olduğundan sağlığınız için çok daha rahat elbiseler seçmelisiniz. Hamilelik sürecinizi zora sokmayacak, karnınızı sıkmayan elbiselerden seçim yapmaya özen gösterin.

Esneklik

Hamilelik göbeği dik bir şekilde büyüdüğü için elbisenin vücudunuza göre esnemesi gerekiyor. Karın bölgenizin sıkışmaması adına en çok esneyen modelleri seçmelisiniz.

Büyüme Alanı

Hamilelikte en çok karın bölgesinden kilo alındığı için seçilen abiye elbisenin karın bölgesinde epey bir geniş alanı olmalı ki size çok daha rahat bir hareket alanı kalsın.

Uzunluk

Hamileyken karın günden güne değişken bir biçimde büyüyebiliyor ve bugün aldığınız elbise yarın küçük gelebiliyor. Bu yüzden genişlik kadar uzunluk da önemli. Karın büyüklüğü elbise boyunda kısaltma yapabilir, hamile uzun abiye modelleri bu yüzden çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Kolay Giyilebilirlik

Hamile abiye modellerinde en önemli unsurlardan biri de elbisenin kolay giyilebilir olması. Bu yüzden esneme payı olan fermuarlı ya da düğmeli modellerden seçim yapabilirsiniz.

Stil ve Moda

Hamile elbise seçimi yaparken sadece hamile elbiseleri satan yerlerle kısıtlanmanıza gerek yok. Sevdiğiniz markaların büyük bedende de tasarlanan elbiselerinden seçim yaparak tarzını çok daha iyi yansıtabilirsiniz.

Hamile Abiye Giyiminin Püf Noktaları Nelerdir?

Hamilelikte abiye seçiminin en önemli unsurlarından biri elbisenin içinde rahat edebiliyor olmak. Beğendiğiniz tasarımlar hamile koleksiyonundan olmasa bile büyük bedeni olan bir markadan olmalı. Büyük beden abiye elbise kategorisinden hamile elbisesi seçiminizi kendi tarzınızı yansıtan bir modelden yana yapabilirsiniz.

Hamileler Nasıl Abiye Giymeli?

0-3 Aylık Hamile Abiye Elbise Modelleri

Hamileliğin başlangıcı olan bu aylarda elbise seçimi yaparken ilerleyen aylara oranla çok daha kolay karar verebileceksiniz. Karnınız bu dönemde çok daha küçük olduğu için büyük beden seçiminde zorlanmadan daha kolay bir şekilde tercih yapabilirsiniz.

Yine de karnınızı çok sıkmayacak elbise modellerinde karar kılmanızda ve hamile olmadığınız dönemdeki beden ölçünüzden kilo alma durumunuza göre bir-iki beden büyük seçim yapmanızda fayda var.

 4-6 Aylık Hamile Abiye Elbise Modelleri

Hamileliğinizin bu döneminde artık görüntü olarak kendi bedeninizden biraz uzaklaşmış olabilirsiniz, bu da çok doğal bir durum. Artık karnınızın daha belirgin bir hale gele bu aylarda abiye ve gece elbisesi seçimi yaparken çok daha rahat edebileceğiniz modellere yönelmelisiniz.

Uzun ve bol kesim modeller hamileliğinizin 4-6 aylık dönemlerinde sizin için çok daha kurtarıcı bir seçenek olacak. Elbise seçimi yaparken kaç beden büyuk alacağınıza aldığınız kiloların yoğunluğuna göre karar verebilirsiniz.

7-9 Aylık Hamile Abiye Elbise Modelleri 

Hamileliğinizin son ayları olan bu dönemde abiye ve gece elbisesi seçimi yaparken rahat olup olmadığına özellikle dikkat etmelisiniz. Karnınız hem çok dik hem de çok büyük olacağı için göbek kısmınızı sıkma riski olan modellerden özellikle kaçınmalısınız.

Aldığınız kiloları ve vücut ölçülerinizi dikkate alarak büyük beden ölçünüze karar verdikten sonra bu bedene uygun tasarımların en rahat giyilebilir-çıkarılabilir modellerine bakmalısınız. Özellikle fermuarlı ve düğmeli, esneme payı çok olan modeller önceliğiniz olmalı. 

Hamile abiye modeli seçimi yapacaksınız, NS Sposa'nın Büyük Beden Abiye kategorisini inceleyebilir ya da İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Gizem Sustam