Kısa Boylu Gelinler İçin Gelinlik Önerileri

Kısa Boylu Gelinler İçin Gelinlik Önerileri

Kısa boylu gelinler için A kesim, yüksek bel ve V yaka gibi detaylarla uzun görünüm elde edebilir. Düşük topuklu ve açık ayakkabılarla boyunuzu dengeleyebilirsiniz. Unutulmaz anlarınıza ışık tutacak gelinlik koleksiyonları ile hayalinizdeki gelinliğe kavuşabilirsiniz.

Kısa Boylu Gelinler Gelinlik Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Gelinler vücut tiplerine göre gelinlik seçimi yaparken kendi proporsiyonuna uygun olanı bulana kadar biraz stresli bir dönem geçirebilir. Fakat gelinlik mağazaları ziyareti yaptığınızda vücut ölçülerinizi ve sizi en iyi neyin iyi gösterdiğini bulursanız, son derece iddialı bir görünüm yakalayabilirsiniz. 

Kısa boylu gelinler özellikle bacak boyunu daha uzun gösterecek modellere yönelmelidir. Bu modeller çok kabarık olanlardan ziyade daha düz ya da hafif kabarık olmalıdır. Yine midi ve prenses modeller de bacak boyunuzu oldukça kesebilir. Dolayısıyla yere kadar uzanan ve hafif kabarık modeller kısa boya sahip gelinleri çok daha uzun gösteriyor.

Kısa Boylu Gelinlerin Tercih Etmesi Gereken Gelinlik Modelleri

 

Kısa boylu gelinler için gelinlik seçimi doğru olduğu takdirde bacak ve gövde boyları olduğundan çok daha uzun bir görüntüye kavuşacaktır. Özellikle prenses kesim ve kabarık midi gelinlik modellerinden uzak durulduğu takdirde ve A kesim ya da helen modeller tercih edildiğinde oldukça zarif bir görüntü ortaya çıkar. Kısa boya en çok yakışan gelinlik modelleri arasında; A kesim gelinlikler, kolsuz gelinlikler, helen gelinlikler ve düz kesim gelinlikler yer alıyor.

A Kesim Gelinlik Modelleri

A kesim gelinlikleri olduklarından çok daha uzun gösterir. Bu kesim, üst kısmı daha sıkı ve vücuda oturan, alt kısmı ise yavaşça genişleyen bir şekle sahiptir. Bu nedenle, A kesim gelinlikler kısa boylu kişilerin siluetini dengeleyebilir ve uzun görünmelerini sağlayabilir.

Kolsuz Gelinlik Modelleri

Kolsuz gelinlik modelleri kısa boylularda da güzel bir seçenek olabilir. Kolsuz tasarımlar genellikle daha açık ve zarif bir görünüm sunar, bu da genel olarak daha uzun ve kesintisiz bir siluet yaratabilir. Bununla birlikte, kolsuz bir gelinlik seçerken daha uzun gözükmek adına V-yaka veya U-yaka tercih edilebilir.

Helen Gelinlik Modelleri

Helen gelinlik modelleri uzun ve çok hafif kabarık bir kesime sahiptirler. Bu kesimdeki gelinlik modelleri kısa boylu gelinlerin bacak ve gövdelerini çok daha uzun gösterecektir. Yere kadar uzanan bu modeller, özellikle bacak boyu daha kısa olan kişilere uzun bir silüet sunuyor.

Düz Kesim Gelinlik Modelleri

Düz kesim gelinlik modelleri kısa boylularda genellikle hoş bir görünüm sağlayabilir. Düz kesim gelinlikler, vücut hatlarını daha az vurgular ve sade bir zarafet sunar. Bu kesim, uzun boylu bir görünüm yaratmak yerine daha zarif ve minimal bir stil oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Kısa Boylu Gelinler Nasıl Saç Yaptırmalı?

Kısa boylu gelinler saç tercihi yaparken vücut hatlarını kapatmayan ve silüetini daha uzun gösterecek modellere yönelebilir. Saç modelinizi seçerken nikah, düğün ya da çekim öncesinde prova yapmanız size en çok yakışan modeli seçmeniz açısında iyi olacaktır.

Bu noktada doğru saç modeli tercihi farklı faktörlerle desteklenebilir. Kısa boylu gelinler için saç modelleri farklı stillerde mevcut, bunlara bir göz atalım.

Yüksek Topuz veya Örgü

Saçınızı yüksek bir topuz veya örgü şeklinde yapmak, boyunuzu uzun göstermeye yardımcı olabilir. Topuz veya örgü, gövdenizin ve bacak boyunuzun daha uzun görünmesini destekleyecektir.

Yan Taraf Bölünmüş Saç

Yan taraf bölünmüş saçlar. yüz hatlarınızın çok daha uzun gözükmesini destekler ve boyunuzu da dengelemeye yardımcı olabilir.

Kıvırcık veya Dalgalı Saçlar

Kıvırcık veya dalgalı saçlar hacim ve dokunuş ekleyebilir, bu da genel görünümü daha uzun ve zengin gösterir. Yine de aşağı doğru uzayan, çok kabarık olmamasında fayda var, bu durum vücudunuzu basık gösterebilir.

Yüksek Kabarık Saç

Bu saç modeli, saçınıza yüksek kabarık bir görünüm vermek, boyunuza ekstra uzunluk katmanın yanı sıra etkileyici bir görünüm yaratabilir. Kabarık saçı yukarıda kullanmak size uzun bir silüet sağlayacaktır.

Aksesuar Kullanımı

Saç aksesuarları, dikkati saçınıza çekerek boyunuzu dengelemeye yardımcı olabilir. Taçlar, çiçekler veya zarif tokalar gibi aksesuarlar kullanarak ilgi çekici bir detay ekleyebilirsiniz.

Uzun Düşen Bukleler

Saçınıza uzun düşen, hafif dalgalı bukleler eklemek, boyunuza optik bir uzunluk katmada yardımcı olabilir.

Kısa Boylu Gelinler Duvak Seçimini Nasıl Yapmalı?

Duvak uzunluğu, gelinin boyunu dengelemek için önemlidir. Genellikle omuz hizasından başlayan veya diz hizasında biten duvaklar tercih edilebilir.  Ayrıca çok uzun duvaklar yerine daha kısa veya orta uzunluklar, proporsiyonunuzu daha dengeli gösterebilir. Bunun yanı sıra duvak tipi de önemlidir. Uzun ve düz duvaklar, dikey çizgiler oluşturarak boyunuzu uzun göstermeye yardımcı olabilir. Tek katmanlı ve daha sade duvaklar tercih edebilirsiniz.

Kısa Boylu Gelinler İçin Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Sadece kısa boya sahip gelinler için değil, tüm gelinler için çok yüksek ve rahatsız ayakkabılar konfor açısından iyi bir seçim olmayabilir. Daha orta boy topuklu ayakkabı tercih etmek ya da yüksek bir ayakkabı ise rahat platformlar tercih etmek iyi bir seçim olabilir.

Stil danışmanlarımızdan vücut proporsiyonunuza göre  gelinlik seçimi konusunda destek almak için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımıza ulaşarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Gizem Sustam