Kısa Boylu Kadınlarda Abiye Elbise Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Kısa Boylu Kadınlarda Abiye Elbise Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Her vücut tipinin ve boy yapısının kendine göre olan abiye elbise seçenekleri vardır.

Kısa boylu kadın elbiseleri, doğru tercihler yapılarak seçildiğinde uzun bir siluet elde edilebilir. Doğru elbise tercihi, vücut oranını dengelemek, boyu daha uzun göstermek ve güzel hatları vurgulamak amacıyla önemlidir. Kısacası `kısa boylu kadınlar nasıl abiye giymeli` sorusunun cevabı, doğru detaylarda gizlidir.

Kısa Boyluların Elbise Seçerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Kısa boylular için elbise seçiminde doğru karar verildiğinde hem bacak boylarını hem de gövdelerini çok daha uzun gösterebilirler. Bu noktada desen, elbise uzunluğu, kol tasarımı vb. detaylar çok önemlidir.

Vücut Tipine Uygun Kesim Elbise Nasıl Seçilir?

Vücut tipinize uygun elbise seçimi yapmadan önce öncelikle geçmişteki elbise deneyimlerinizi değerlendirebilirsiniz. Özellikle daha uzun bir siluete bürünmek isteyen kısa boylu kadınlar, seçimlerini boylarını bastırmayan modellerden yana kullanmalılar. Seçim yaparken markanın stil danışmanlarına danışmak iyi bir çözüm önerisi olabilir.

Elbise Boyu Nasıl Olmalıdır?

Kısa boylular için elbise modelleri vücut hatlarını daha kısa ve basık göstermeyecek etek boylarında olmalıdır. Özellikle bacaklarınız ince fakat kısaysa mini elbiselerle inceliği ön plana çıkarabilirsiniz. Böylelikle daha uzun bir siluet ortaya çıkacaktır. Ya da uzu ve yere kadar uzanan elbiseler de kısa görünümü çok daha uzun gösterebilir.

Kısa boylular için abiye elbiseler araştırılırken dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli konu ise ara boy ve midi elbiselerden uzak durmak. Bu tipteki elbiseler bacak boyunuzu bastırabilir ve sizi daha kısa gösterebilir.

Kısa Boylu Kadınlar İçin Stil Tüyoları Nelerdir?

Kısa boylu kadınlar için elbiseler, bedeni çok daha uzun göstermek için bazı tüyolara odaklanarak tasarlanır. `Kısa boylu kadınlar nasıl abiye giymeli` sorusunun cevabı, küçük tüyolarda gizlidir. Bu doğrultuda, bazı tüyolara uyarak elbise seçimi yaparsanız çok daha uzun bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Yüksek Bel Elbiseler ile Bacak Boyunuzu Uzatın

Yüksek bel detayına sahip, özellikle üstten pliseli elbiseler, bacak boyunuzu olduğundan çok daha uzun gösterir.

V-Yaka Elbiselerle Boyunuzu Optik Olarak Uzatın

V-yaka, boyu optik olarak uzatılabilir ve göğüs bölgesini daha uzun gösterir.

A-Line Elbiseler ile Uzun ve Dengeli Bir Siluet Oluşturma

A-kesimli veya fitilli üst kısım olan, alt kısım hafif genişleyen A-lineli elbiseler, beli vurgulayarak daha uzun bir görünüm sağlar.

Dikey Çizgileri Değerlendirin

Dikey çizgiler, boyu optik olarak uzatan etki yaratır. Dikey çizgili elbiseleri veya üstleri tercih ederek boy uzunluklarınıza katlayabilirsiniz.

Basit Desenlere Yönelin

Geniş desenler veya büyük baskılar, bazen boyu daha kısa olabilir. Daha küçük ve sade desenler tercih edebilirsiniz.

Kısa Boylu Kadınların Aksesuar Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Kısa boydaki kadınlar elbise seçiminin yanı sıra bu elbiseleri tamamlayan aksesuar seçiminde de hassas davranırlarsa hem çok daha zarif hem de çok daha uzun gözükeceklerdir. Özellikle ayakkabı seçerken çok göz yormayan nude tonlardaki ayakkabılara yönelebilirsiniz. Bu ten renginizle bir bütün oluşturacak ve daha uzun bir görünüm sağlayacaktır.

Kısa boylu kadınlar aksesuar seçimi yaparken aşağıdaki tüyolardan faydalanabilir:

Uzun Kolyeler Takın

Uzun kolyeler, boyu optik olarak uzatan etki yaratır. V-yaka veya Uç V-yaka elbiselerle kombinleyerek daha uzun bir boy izlenimi yaratabilirsiniz.

İnce ve Uzun Küpeler Kullanın

Uzun ve ince küpeler, boyunuzu vurgulayarak daha uzun bir görünüm sağlar. Büyük ve geniş küpelerden ziyade daha zarif ve uzun modeller tercih edebilirsiniz. Tek

Tek Parça Aksesuar Seçin

Tek parça olarak büyük bir aksesuar kullanmak, dikkati tek bir noktaya çeker ve boyunuzu uzun göstermeye yardımcı olabilir. Örneğin, büyük bir kemer veya büyük bir şapka tercih edebilirsiniz.

İnce Kemerler Kullanın

İnce kemerler, belinizi vurgulayarak bacak boyunun daha uzun görünmesini sağlayabilir. Yüksek bel elbise veya eteklerle uyumlu ince kemerler tercih edilebilir.

Topuklu Ayakkabılardan Vazgeçmeyin

Topuklu ayakkabılar, hem boyu uzun gösterir hem de duruşunuzu daha dik yapar. İnce topuklu veya platformlu modeller, daha rahat bir yürüyüş sunabilir. Minimalist

Minimalist Takılar Kullanın

Karmaşık ve büyük takılar yerine minimalist ve zarif takılar tercih etmek, sade bir görünüm sağlayarak boyu daha uzun gösterebilir.

Uzun Eldivenler Takın

Özellikle özel etkinliklerde, uzun eldivenler boyunuzu uzun göstermeye yardımcı olabilir.

Renk Uyumu Sağlayın

Aksesuarların kıyafetle renk uyumu sağlaması, dikkati kesintiye uğratmadan uzun bir görünüm sunabilir.

Karmaşık Detaylar Kullanmayın

Karmaşık ve büyük aksesuarlar, sizi daha kısa gösterebilir. Sadelik ve zarafet ön planda olsun. Kolye ve Küpe Kombinasyonu: Kolye ve küpe kombinasyonunu dengeli bir şekilde seçmeye özen gösterin. İnce küpelerle dikkat çekici bir kolye kullanmak, dengeli bir görünüm yaratabilir.

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Elbise Seçmeli hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kısa boylu kadınlar uzun elbise giyebilir mi?

Evet kısa boylu kadınlar uzun ve dümdüz inen elbiseler seçerek boylarını çok daha uzun gösterebilirler. Eteğin altında görünmeyen yüksek platform topuklu ayakkabılar elbisenin çok daha uzun göstermesini dengeleyecektir.

Kemer Kullanmak Boyu Uzun Gösterir mi?

Evet, özellikle ince kemerler bel bölgenizi vurgulayarak boyunuzu çok daha uzun gösterir.

Çizgili Desenler Kısa Boylu Kadınlara Uygun mu?

Çizgi detaylar özellikle dikey olarak kullanıldığında kısa boylu kadınları çok daha uzun gösterir.

Kısa boylu basenli kadınlar nasıl giyinmeli?

Kısa boylu ve basenli kadınlar için giyim seçimi yaparken, vücut oranını dengelemek, boyu uzun göstermek ve basen bölgesini daha inceltmek amaçlanmalıdır. Özellikle elbise detayları alt kısımda değil üst kısımda olmalı, alt taraf ise oldukça sade tutulmalıdır.

Alt bölgede düz inen ya da hafif kabarık kesim elbiseler basen bölgenizin çok daha iyi gizlenmesini sağlayacaktır.

Vücut proporsiyonunuza uygun elbiseyi seçmek için NS Sposa'nın online mağazadaki elbiselerini inceleyebilir ya da İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

Gizem Sustam