Kısa Elbise Giyerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Kısa Elbise Kombin Önerileri

Kısa Elbise Giyerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Kısa Elbise Kombin Önerileri

Kısa elbise tercih ederken gideceğiniz etkinliğin konseptine göre veya vücut tipinize göre tercih yapabilirsiniz. Bu etkenleri dikkate alırken farklı çeşitlerde ve tasarımlardaki kısa abiye modelleri inceleyerek size en çok yakışanı seçmeniz mümkündür.

Kısa Abiye Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Elbise modelleri kısa olarak tercih edildiği durumlarda farkllı etmenler dikkate alınarak karar varılabilir. Mini elbise olarak da adlandırılan kısa tasarımlar, bacaklarınızın ön planda olduğu modellerdir, bu abiyeleri tercih ederken vücut tipinize ve bacak şeklinize göre bir seçim yapabilirsiniz.

Vücut Tipine Göre Kısa Abiye Seçimi

Kısa gece elbisesi denerken vücut tipinize en uygun kesimdeki modelleri göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz. Kısa abiyeler, bacak şeklinizi ön planda olduğu tasarımlardır oldukları için en uygun kesimdeki modeli bulmanızda fayda var.

Kısa elbise mini modeller özellikle uzun ve düz bacaklı kişilerin vücut tiplerini çok daha iyi ortaya çıkarmasını desteklemektedir. Aynı zamanda kısa veya orta boylu kişiler de kendi vücut tiplerine uygun kısa modeller ile daha uzun görüntüye sahip olabilirler.

Farklı vücut tipleri ile kolayca uyum sağlayabilen ve geniş seçim skalası sunan kısa gece elbiseleri, doğru kesimde tercih edildiği takdirde oldukça hoş bir görüntü sunacaktır.

Kısa Abiyeler İçin Aksesuar Tercihi

Kısa abiyeler ile kullanılacak aksesuarlar belirlenirken elbisenizin desen ve rengine veya konsepte göre tercih yapabilirsiniz. Aksesuarlar görselliğinizi destekleyen en önemli parçalardan biri olduğu için deneme yaparak en uyumlu olanları kullanabilirsiniz.

Kısa Abiyeler ile Uyumlu Takımlar

Mini elbiseler, bacak boyunuzun ön planda olduğu tasarımlar oldukları için takı seçiminde özellikle abiye modelinizin üst kısmını dikkate alabilirsiniz. Kapalı veya halter yaka mini elbise modellerinde kolye yerine büyük küpeler kullanabilirsiniz. Straplez veya kalp yaka kısa elbise modellerinde ise hem kolye hem de küpe ile abiyenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Kısa Abiyeler ile Uyumlu Çanta ve Ayakkabı

Elbise kısa olarak tercih edildiğinde ayakkabı modeliniz en öne çıkan parçalarınızdan biri haline gelir. Kısa abiye modelleri ayakkabı tercihi yaparken giydiğiniz tasarımın içindeki renk ve desenleri dikkate alabilirsiniz. Yüksek platform topuklulardan ziyade stiletto veya tek bantlı modeller gibi daha zarif ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

Kısa Elbise İçin Saç Modelleri

Kısa elbiseler farklı stillerdeki saç modelleri ile tamamlanabilir, bu noktada giydiğiniz tasarıma ve kendi yüz tipinize en uygun saç stilini keşfetmeniz gerekir. Giyeceğiniz mini elbise modelinin özellikle yaka kısmı saç seçiminiz için önemli bir etkendir.

Kapalı veya halter yaka elbise modelleri açık saç için uygun bir seçim değildir, bu elbiseleri giyerken saçlarınızı toplu olarak kullanabilirsiniz. Straplez veya askılı elbiseler ise salık saçlar için çok daha uygundur. Kısa elbisede saç seçimi yaparken konseptinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Etkinliğin türüne göre açık veya toplu tercih edebilirsiniz.

Konsepte Göre Kısa Abiye Modelleri Nelerdir?

Mini abiyeler kısa etek kesimine sahiptirler ve farklı konseptlere kolayca uyum sağlamaktadırlar. Kısa abiyeleri gideceğiniz farklı konseptlere göre tercih edebilir ve uyumlu modeli seçerken bazı noktalara dikkat edebilirsiniz.

Resmi Etkinlikler için Kısa Abiyeler

Resmi etkinliklere giderken kısa abiye tercihi yapacaksanız çok hareketli olmayan sade ve düz görünüme sahip tasarlarıma yönelebilirsiniz. Özellikle siyah kısa abiye modelleri gibi koyu renkteki tasarımlar resmi etkinlikler için çok daha ideal bir tercihtir.

Düğünlerde Kısa Abiyeler

Düğünlerde sıklıkla tercih edilen kısa abiyeler oldukça kurtarıcı ve trend seçeneklerdendir. Düğünlerde mavi, yeşil veya kırmızı kısa abiye modelleri ya da desenli tasarımlar oldukça hareketli ve uyumlu bir tercihtir.

Nişan ve Söz Etkinliklerinde Kısa Abiyeler

Nişan ve söz etkinliklerinde kısa abiye tercihi yaygın olmakla beraber, oldukça da idealdir. Nişan ve sözlerde sıklıkla pudra, açık pembe, krem ve beyaz kısa elbise tercih edilmektedir. Bu konseptte açık renklerdeki kısa abiyeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

After Party Etkinliklerinde Kısa Abiyeler

After party elbiseleri, kısa tasarımların en sık kullanıldığı etkinliklerden biridir. After party etkinliklerinde özellikle beyaz mini elbise tasarımları oldukça sık kullanılır. Otrişli, pullu, payetli ve parlak miniler farklı renk seçenekleri ile after party konseptlerinin vazgeçilmezidir diyebiliriz.

Özel Davetlerde Kısa Abiyeler

Gala, lansman, açılış etkinlikleri gibi özel davetlerde özellikle iddialı tasarıma sahip mini elbiseler seçebilirsiniz. Taşlı veya otrişli tasarımlara sahip mini elbiseler özel etkinlikler için idealdir.

NS Sposa'nın kısa elbise modellerini online alışveriş kolaylığı ile keşfedebilir veya İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret ederek yakından inceleyebilirsiniz.

 

 

Gizem Sustam