Kışın Nasıl Gelinlikler Tercih Edilmelidir?

Kışın Nasıl Gelinlikler Tercih Edilmelidir?

Kış düğünü gelinlikleri, mevsim koşulları ve atmosferi ile uyumlu olan tasarımlardan oluşmaktadır. Kış mevsimi gelinlik tasarımları incelenirken mekan ve gelinlik uyumu gibi göz önünde bulundurulacak birçok faktör bulunur.

Kışın Tercih Edilebilecek Gelinlik Modelleri

Kış gelinliği modelleri farklı tasarım ve detaylar barındırır, size en uygun olanı tercih ederken stilinizi ve düğün konseptinizi göz önünde bulundurabilirsiniz.

Gelinlik modelleri kışlık sezona uygun olarak tasarlandığında çok daha uyumlu ve özgün bir görüntü sergiler, kış mevsiminde sıklıkla tercih edilen popüler gelinlik modellerini inceleyelim.

Uzun Kollu Gelinlikler

Uzun kollu gelinlik, farklı desen ve kumaşlardan tasarlanarak kış mevsimi düğünlerinde sıklıkla kullanılırlar. Özellikle dantel ve tül detayların tüm kolu kapladığı uzun kollu gelinlik modelleri en popüler kış gelinlikleri arasında yer alıyor.

Kapalı Dekolte ve Yüksek Yakalı Modeller

Kış gelinlik modelleri arasında kapalı üst bölüme sahip veya yüksek yaka gelinlik modelleri sıklıkla tercih ediliyor. Bu modeller hem mevsim şartları için sıcak tutan tasarımlardır hem de kış mevsiminin atmosferi için de oldukça idealdir.

Kabarık Etekli Gelinlikler

Kabarık gelinlik modelleri farklı kesim seçenekleri ile kış mevsiminin popüler tasarımları arasında yer alıyor. Özellikle salon ve otel düğünlerinde sıklıkla karşılaşabileceğiniz kabarık gelinlik modelleri farklı formlarda bulunabiliyor.

En popüler kabarık gelinlikler; kaburga, prenses ve A kesim gelinlik modelleridir, bu tasarımlar hem oldukça görkemli hem de zarif duruşa sahiptirler.

Pelerin ve Şal ile Tamamlanabilen Açık Modeller

Kış gelinlik modellerinde oldukça ideal olan bir diğer seçenek ise pelerinli ve şal detaylı gelinliklerdir. Straplez ya da ip askılı gelinliklere tercih doğrultusunda şal ya da pelerin detayı eklenebilir.

Kış Gelinliklerinde Aksesuar Seçimi

Kış düğünü için gelinlik modelleri, uygun aksesuar tercihleri ile zenginleştirilebilir, bu sayede çok daha gösterişli bir görünüm elde edilir.

Kış gelinliklerini tamamlayan en popüler aksesuarlar ise eldivenler ve baş aksesuarlarıdır.

Uzun Eldivenler

Uzun gelinlik eldivenleri, özellikle kış mevsiminde gerçekleşen düğünler için oldukça ideal aksesuar seçenekleridir. Uzun gelinlik eldivenleri hem gelini sıcak tutar hem de romantik ve zarif bir görünüm kazandırır.

Baş Aksesuarları

Gelinlik baş aksesuarları kış mevsiminde sıklıkla kullanılır ve oldukça uyumlu bir görüntü oluşturur.

Baş aksesuarları arasında ilk olarak gelinliğin vazgeçilmez unsuru duvak bulunur. Gelinlik duvak modeli, gelinliğin tasarımına ve gelinin vücut tipine göre seçilir.

Gelin aksesuarlarından biri olan taçlar ise çoğu gelin için vazgeçilmezdir.  Her mevsim sıklıkla kullanılan gelin taçları hem romantik hem de gösterişli bir görünüm sunar. Gelin tacı tercihi yapılırken, gelinlikle olan uyumu da dikkate alınmalıdır.

Gelinlik baş aksesuarlardan bir diğeri olan şapkalar, oldukça nostaljik bir görüntü sunar. Gelin şapkaları özellikle maskülen bir stile sahip olan gelinler için ideal aksesuarlardır.

Kışa Özgü Düğün Dekorasyon Fikirleri

Kış düğünleri genellikle kapalı mekanlarda yapıldığı için iç dekorasyonun iç açıcı ve ince düşünülmüş olması önemlidir. Kış düğünü için tercih edilebilecek trend dekorasyon fikirlerini inceleyelim.

Beyaz Konseptli Düğün Dekorasyonu

Beyaz rengin hakim olduğu düğün konseptleri, kış mevsiminde sıklıkla kullanılmaktadır. Kış mevsimi düğünlerinde özellikle sedef çiçeği tohumu ile süslenen dekorasyonlar, oldukça romantik bir atmosfer yaratıyor,

Kozalak Temalı Düğün Dekorasyonu

Kış başlangıcında toplanmaya başlayan kozalaklar, bu mevsimde başlayan düğünler için oldukça hoş bir dekorasyon alternatifidir. Kış ruhunu yansıtan kozalakları düğün konseptinizin detaylarına yerleştirebilirsiniz.

Rustik Temalı Düğün Dekorasyonu

Kırsalı ifade eden rustik kelimesi, kış düğünü dekorasyonlarında kendinden sıkça bahsettirir. Rustik temalı düğünlerde sıklıkla odundan yapılan aksesuarlar, kese kağıtları, kuru ağaç dalları, çuvallar, danteller vb. kullanılır, bu da oldukça hoş ve huzur veren bir atmosfer yaratır.

Rustik düğünler kış ve bahar mevsimlerinin vazgeçilmez düğün konseptleri arasında yer alırlar.

Kokina Temalı Düğün Dekorasyonu

Yılbaşı konseptlerinin vazgeçilmezi kokina çiçekleri, kış düğünlerinde de sıklıkla kullanılıyor. Kokinalar özellikle düğün pastalarına veya mumlara sarılara kullanılıyorlar.

Kış Bahçesi Temalı Düğün Dekorasyonu

Yaz düğünlerini aratmayan atmosfere sahip olan kış bahçesi temalı düğünler, yaz gününden kalma bir günü yaşatacak dekorasyonda tasarlanırlar. Kış bahçesi temalı düğünlerde cam mumluklar, şeffaf tabaklar ve kristal vazolar sıklıkla kullanılır.

Kış bahçesi düğünlerinde şeffaf aksesuarların kullanımı oldukça popülerdir.

Kış Düğünü İçin Pratik Öneriler

Kış düğünleri genellikle kapalı mekanlarda yapılsa da zaman zaman açık veya yarı açık ortamlarda da gerçekleşebiliyor. Kış düğünleri için pratik önerileri inceleyelim.

Kışın Açık Hava Düğünü İçin Öneriler

Kışın açık hava düğünleri çok sık görülmese de zaman zaman tercih edilmektedir. Kış mevsiminde özellikle tarihi mekanların veya otellerin açık alanlarına ısıtıcılar yerleştirilerek, eğer hava koşulları da elverişliyse düğün merasimleri gerçekleşebiliyor. Burada önemli olan unsur, mekanın alternatif kapalı alanının olması; oluşabilecek olumsuz hava koşulunda davetliler kapalı alana geçebilmelidir.

Kış mevsiminde bir diğer popüler açık hava alternatifi ise tamamen camla kaplı kış bahçeleridir. Tam olarak açık bir mekan olmasa da dış atmosferle iç içe olduğu için gün ışığı ile bütünleşen, oldukça havadar bir düğün gerçekleşir.

Kışın Kapalı Ortam Düğünü İçin Öneriler

Kışın genellikle kapalı alan düğünleri gerçekleşir ve bu düğünler hem gelin ve damat hem de davetliler için oldukça konforludur. Kapalı ortamda gerçekleşen düğünlerde bulunan balkon veya bahçe gibi alanlar, gelin-damat ve davetliler için ek bir hava alma alanı sağlar. Ayrıca herkesin fotoğraf çekimi için de oldukça idealdir.

NS Sposa'nın kış düğünlerinde tercih edilebilecek en trend gelinlik modellerini internet sitemiz üzerinden inceleyebilir veya tüm modelleri detaylı görmek için randevu alarak İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Gizem Sustam