Kokteyl Düğün Nasıl Planlanmalıdır?

Kokteyl Düğün Nasıl Planlanmalıdır?

Kokteyl Düğün Nedir?

Kokteyl düğünler, diğer konseptlerden daha rahat ve sosyal bir ortamda gerçekleşen, geleneksel düğünlerden farklı bir konsepttir. Bu düğünler daha salaş ve samimi bir konsept etrafında gelişir, ağır klasik unsurlardan uzaktır.

Kokteyl Düğün Nasıl Olur?

Kokteyl düğünlerde diğer konseptlerden farklı olarak daha samimi ve rahat bir konsept hakimdir. Kokteyl düğünlerin konseptini belirleyen bazı unsurlar vardır ve bu belirleyici özellikler çerçevesinde gerçekleşir. Mekanı, alt konseptini ve davetli sayısını belirledikten sonra kokteyl düğününüzün genel temasını genel olarak belirlemiş olursunuz. Bu konseptteki etkinlikleri planlarken davetlilere de net bilgi geçilmelidir, nedeni de katılımcıların bunu bilerek kendilerini konsepte hazırlayacak olmalarıdır.

Kokteyl düğün yapılabileceği gibi tercihe göre kokteyl nikah da yapılabilir. Düğün kokteyl organizasyon seçiminde tercihinize göre düğün ya da sadece nikahlı kokteyl etkinlikler sunulabilir.

Kokteyl Düğün Neden Tercih Edilir?

Kokteyl teması altında gerçekleşen düğünler birçok açıdan çok avantajlıdır. En önemli tercih nedeni ise hem samimi hem de oldukça modern bir atmosfere sahip olmasıdır. Yakınlarınızla sevdiğiniz etkinlikleri yapabilir, belli kalıplara uymak zorunda kalmazsınız.

Kokteyl Düğününü Kimler Tercih Etmeli?

Daha rahat ve samimi bir atmosferde düğün yapmak isteyen çiftler, kokteyl düğünü tercih ederler. Bu düğün konseptini tercih eden kişiler hem daha modern hem de daha samimi bir ortam olması için bu konsepte yönelirler.

Kokteyl Düğün Konsepti Nasıl Olmalıdır?

Kokteyl düğün konsepti belirlenirken birçok farklı etken göz önünde bulundurulur. Düğün konsepti kokteyl olarak belirlendikten sonra alt konsepti de belirlenir ve buna uygun mekan arayışına girilir.

Diğer düğünlerden daha farklı ve küçük ölçekli olan kokteyl temalı düğünler organize edilirken misafir sayısına göre yiyecek ve içecek seçimi yapılmalı, mekanı samimi bir atmosfere sokmak önemlidir. Aynı zamanda müzik seçimi de bu konsepte uygun olmalıdır. Geleneksel düğünlerde tercih edilen müziklerden ziyade belirli bir konsepte bağlı kalan müzikler olmalı.

Kokteyl Düğünde Müzik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kokteyl düğünlerinde müzik seçimi yapılırken farklı unsurlar göz önünde bulundurulur. Öncelikle ortamının atmasoferine göre müzik seçimi olacağından mekan seçimi yapılarak ve konsept belirlenerek başlangıç yapılabilir. Konsepte göre mekan seçimi yapılmasının ardından müziğin hafif mi yoksa daha hareketli mi olacağına karar verilmelidir.

Müzikler seçilirken etkinliğin akışına uyum sağlamasına dikkat edilmelidir. Misafirlerle yapılacak etkinlikler, gelin ve damadın gelişi gibi olaylara mutlaka uyum sağlamalıdır. Akışa uyumlu müzikler gecenin çok daha keyifli geçmesini sağlar. Ayrıca çok daha samimi bir ortam olacağından konuklara da istek parçalar sorulabilir.

Kokteyl Düğünde Masa Süslemesi Nasıl Olmalıdır?

Kokteyl düğünlerde masa süslemesine başlanırken öncelikle mekan ve düğünün alt konseptleri göz önünde bulundurulmalıdır, Kokteylin teması ve mekan burada çok önemlidir. Öncelikle klasik masalar mı yoksa yüksek sandalyeli bar masaları mı tercih edilecek buna karar vermek gerekiyor.

Masa tipi tercihi yapıldıktan sonra çiçek, mum gibi aksesuarlara karar verebilirsiniz. Kokteyl temalı bir düğünde ağır detaylardan kaçınarak zarif dokunuşlara yer vermenizde fayda var.

Kokteyl Tarzı Düğün Nerede Yapılır?

Samimi bir atmosfere sahip olan kokteyl düğünleri için birçok mekan oldukça uygundur. Kişilerin tercihlerine göre farklı kokteyl düğün mekanları, istenen konsepte göre evrilebilir.

Restoranlar ve Kulüpler

Restoranlar ve kulüpler, kokteyl düğünleri için popüler ve uygun mekanlardır. Bu mekanlar genellikle şık ve modern bir atmosfer sunarlar. Aynı zamanda catering hizmeti sağlayabilirler.

Bahçeler ve Açık Alanlar

Açık hava düğünleri için bahçeler, plajlar veya teraslar harika bir seçenektir. Doğal güzellikler ve rahat bir atmosfer sağlarlar. Hava koşullarına dikkat ederek planlama yapmanız önemlidir.

Şehir Manzaralı Mekanlar

Şehir manzaralı otel terasları, restoranlar veya özel etkinlik alanları, modern bir atmosfer ve şehir manzarası sunarak güzel bir seçenektir. T

Tarihi Mekanlar ve Kır Evi Tarzı Mekanlar

Tarihi binalar, çiftlerin rustik ve romantik bir atmosferde düğün yapmalarını sağlayabilir. Kır evi tarzı mekanlar da doğal ve samimi bir düğün deneyimi sunabilir.

Yat veya Tekne

Deniz kenarında veya gölde bir yatta veya teknede düğün yapmak da özgün ve unutulmaz bir deneyim olabilir.

Sanat Galerileri veya Müzeler

Sanat galerileri veya müzeler, farklı bir atmosfer ve arka plan sağlayarak düğününüze özgünlük katabilir.

Özel Etkinlik Alanları

Özel etkinlik alanları, sizin özel isteklerinize göre düzenlenerek tamamen kişiselleştirilmiş bir düğün yapmanıza olanak sağlar.

Sadece Aperatifler ve İçecek Sunulan Mekanlar

Bazı mekanlar, sadece atıştırmalık yiyecekler ve içecekler sunmak üzere tasarlanmıştır. Bu tür mekanlar, daha küçük ölçekte ve rahat bir atmosferde düğün yapmak isteyen çiftler için idealdir.

Kokteyl Düğün Menüsü Nasıldır?

Genellikle daha rahat ve samimi bir atmosferde gerçekleşen kokteyl düğünlerde yoğun ve ağır yemek menüleri tercih edilmez. Düğün kokteyl tabağı, hafif atıştırmalık yiyecekleri barındırmalıdır.

Kokteyl Düğün İkramları Nelerdir?

Düğün kokteyl menüleri, soğuk başlangıç tabaklarının ardından sıcak atıştırmalıklara geçilen konsepte sahip olabilirler. Böyle hafif atıştırmalıklar bu konsept için oldukça idealdir.

İçecek seçimlerinde ise alkollü olarak; kokteyl, şarap, bira vb. tercih edilebilirken, alkolsüz olarak ise; kahve, çay, soda vb. meşrubatlar tercih edilebilir.

Kokteyl Düğünde Ne Tarz Giyilir?

Kokteyl düğünlerde gelinler ağır gelinlik modellerinden ziyade daha uçuş uçuş ya da düz kesim ve helen gelinlikler tercih edebilirler. Bu düğünlerde çok kabarık olmayan gelinlikler tercih etmekte fayda var. Hatta mini, ya da asimetrik kesim gelinlikler de oldukça uygundur.

Kokteyl Düğün İçin Gelinlik Modelleri

Koktey düğün misafirler abiyeleri için ise geleneksel düğünlerdeki gösterişli ve ağır elbiselerden ziyade daha hafif ve uçuş uçuş modeller tercih edilebilir. Hem spor hem de şık görünerek, ortamın samimi duruşu ile uyum sağlanabilir.

Kokteyl Düğün Misafir Abiyeleri

Kokteyl Düğün Avantajları Nelerdir?

Daha Sosyal ve Rahat Ortam

Kokteyl düğünleri, geleneksel düğünlerden farklı olarak daha samimi ve rahat bir ortam sunarlar. Konuklar tercihe göre ayakta durarak veya rahat oturma alanlarında sohbet ederek hafif bir müzik eşliğinde zaman geçirirler.

Esneklik

Geleneksel konseptteki düğünlerin aksine kokteyl düğünlerde sıkı bir saat programı bulunmaz. Konuklar diledikleri zaman geldiklerinde katılabilirler, böylece daha rahat bir akış sağlanır.

Yiyecek ve İçecek Seçenekleri

Kokteyl düğünlerinde sabit bir menüden ziyade, çeşitli atıştırmalık yiyecekler ve içecekler sunulur. Bu şekilde farklı ve çeşitli tadlar deneyimlenebilir.

Ekonomik Olması

Geleneksel düğünlere göre daha küçük organizasyonlar oldukları için genellikle daha ekonomik bir seçenek olarak kabul edilir. Kişiye göre bütçeler değişse de mekan, yemek ve diğer masraflarda tasarruf yapma potansiyelleri yüksektir.

Misafirlerle Daha Fazla Etkileşim

Bu düğün konseptinde daha küçük ve samimi bir atmosferde olduğundan, gelin ve damadın misafirlerle daha fazla etkileşimde bulunma fırsatı bulunur. Ayrıca konuklar arasında daha yakın ve sıcak bir bağ oluşabilir.

İnteraktif Aktiviteler

Kokteyl düğünleri, konuklara eğlenceli aktiviteler ve oyunlar dahil etme fırsatı sunar. Bu, düğünü daha eğlenceli ve unutulmaz kılabilir.

Daha Az Stres

Diğer düğünlere oranla daha küçük konsepte sahip bu etkinlikler, gelin ve damadın düğün sürecini daha az stresli geçirmesini sağlar.

Kokteyl Düğün Tavsiyeleri

Kokteyl düğünler planlanırken belirlenen konsept çerçevesinde belli başlı düzenlemeler yapılır. En önemli konu ise planınızı erken yapmanızdır. Mevsime göre mekan seçimi, konseptin mekana uyumu gibi unsurlar göz ardı edilmeden ilerlemekte fayda var. Misafir listesi önden belirlenmeli ve mekanın içi ve yiyecek-içecek listeleri de buna göre tasarlanmalıdır.

 

NS Sposa'nın kokteyl düğünlere uyum sağlayacak gelinlik modellerini ve gece elbiselerini incelerek online sipariş verebilir ya da İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Gizem Sustam