Mevsimlere Göre Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır ?

Mevsimlere Göre Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır ?

Gelinlik seçimi yapılırken her mevsim farklı unsurlar etkili olur. Mevsim şartlarına göre detaylar ve tasarımlar değişiklik gösterir, her mevsimde farklı stillerde gelinlikler ön plana çıkar. 4 mevsimde de giymesi ayrı zevkli olan gelinliklere karar verirken ise hava şartlarından düğün mekanına kadar dikkat edilmesi gerek unsurlar bulunur. Bu unsurlara dikkat edildiğinde seçim yapmak daha kolay olur.

Mevsimlere Uygun Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mevsimlere göre farklılık gösteren gelinlik modelleri, mevsim koşullarının yanı sıra mevsimin ruhunu da yansıtır. Hava koşullarının gelinlik tasarımında ne kadar önemi varsa, o mevsimin verdiği ruh halini de yansıtması önemli faktörler arasındadır. Gelinliğin giyileceği mekan da mevsimlere göre değişkendir, mekanın atmosferinin gelinlikle olan uyumunu da es geçmemekte fayda var. Örneğin, yaz düğünleri ve dış çekimleri için daha uçuş uçuş modeller ortama ayak uydururken kış düğünlerinde ise prenses modeller ve kolu daha dantelli modeller öne çıkıyor.

4 mevsimi kategorilerine ayırdığımız gelinlik seçimi tüyolarını ve tercih edebileceğiniz tasarımları inceleyelim.

İlkbahar Gelinlik Modelleri

Yaz mevsiminin gelişinin habercisi olan bu modellerde ilkbaharın canlılığı ve heyecanı tasarımlara yansır. İlkbahar gelinlik modelleri, ağırlıklı olarak helen stilde tasarlanır. Özellikle yarım ya da düşük kol bohem modeller uçuş uçuş stilleri ile ilkbahar ruhunu çok iyi taşırlar.

Yine de ilkbaharda gelinlik seçimi yapılırken gelinliğin giyileceği mekan ve ortamın konsepti de önemli unsurlar arasında.

Bahar geldiği ve artık çiçekler açtığı için kır konsepti tercih etmek isterseniz, henüz yaz tam olarak gelmediği için her ihtimale karşı kolları tam örtmese de uçuş uçuş duran pelerinli modellere, balon ya da ispanyol kollara göz atabilirsiniz. Kapalı bir alanda olacaksa da eteği prensesi anımsatan üstü daha helen duran modellere göz atmak iyi bir tercih olabilir. Dış çekimde de kullanacaksanız ilkbaharın olmazsa olmazı olan yağmur yağma ihtimaline karşı ise eteğinizin çamur olmaması adına çıkarıp takılabilen etekli modelleri değerlendirebilirsiniz. Duvak olarak bohem ve uzun görüntüye sahip tasarımlar iyi bir tercih olabilir.

NS Sposa`nın ilkbahar mevsimine uygun ideal tasarımları

Yaz Gelinlik Modelleri

 Nikah ve özellikle düğün merasimlerinin en yoğun olduğu yaz mevsimine tam anlamıyla gelinlik sezonu diyebiliriz. Yaz gelinlikleri hem bahar stilini hem de sıcak yaz mevsiminin enerjisini bir arada tutan hareketli modeller oluyor. Yaz mevsiminin sıcaklığı göz önüne alındığında kolları saran dantel ve tül işlemeler yerini sıfır kol, ip askı ve straplez modellere bırakıyor.

Yaz gelinlik modelleri, özellikle açık havada yapılacak törenlerde uçuş uçuş tasarımlar olarak karşımıza çıksa da davet salonlarında yapılanlarda daha ağır duruşa sahip prenses modellerin üst kısmı yaz stilinde olanlarını yaz gelinlik modelleri olarak tercih edebilirsiniz. Tabii ki her mevsimde güzel duran balık modeller de yazın tercih edilebilir. Üstü helen ve bohem tarzı yansıtan altı balık inen modeller yaz mevsimi için oldukça havalı bir görüntü sunuyor. Duvak tercihinde ise yere kadar inen uzun duvaklar yaz için oldukça iyi bir tercih.

Dış çekimlere de eşsiz güzellikte kareler sunan yaz mevsiminde, ilkbahar modellerinde de bahsettiğimiz eteği çıkarıp takılabilen modelleri tercih edebilir, törende ve dış çekimde 2 farklı model duruşunu fotoğraflarınıza yansıtabilirsiniz.

NS Sposa`nın yaz mevsimine uygun ideal tasarımları

Sonbahar Gelinlik Modelleri

Yaz mevsiminin bitiminde yoğun sıcakları geride bırakırken yapılan törenlerde tercih edilen sonbahar gelinlik modelleri, serinlemeye başlayan havalar göz önünde bulundurulduğunda kolları dantel ya da tül detaylı modeller olarak tercih edilebilir. Sonbahar gelinlikleri desek de, yazı ve ilkbaharı anımsatan helen modelleri de tercih edebilirsiniz. Yine de seçilen mekanın stiline göre de uçuş uçuş mu, balık mı yoksa prenses modeller mi tercih edeceğinizi de düşünmelisiniz.

Sonbaharda da oldukça yaygın olan kır düğünlerinde de uçuş uçuş sonbahar gelinlik stilleri karşımıza çıkıyor. Hem helen hem de balık seviyorsanız, balık model üstüne eklenen, çıkarılabilir helen etekler de muazzam bir görüntü sunuyor. Üst vücutta ise açık alanda akşama doğru bastıran hafif serin havadan korunmak amacıyla pelerinli, kolları tüllü ya da balon kol modeller tercih edilebilir. Ayrıca transparan tül detaylı ve uzun duvaklı modeller yaz bitimindeki sonbahar stilini oldukça iyi yansıtıyor.

Kapalı alanda yapılacak törenlerde ise yine prenses modeller de sonbahar stiline oldukça uygun. Duvağınıza ise ne çok uzun ne de çok kısa modelleri, gelinliğinizin stiline göre karar verebilirsiniz.

NS Sposa`nın sonbahar mevsimine uygun ideal tasarımları

Kış Gelinlik Modelleri

Mevsimin verdiği hava koşulları sebebiyle kapalı alanda giyilecek kış gelinlikleri, kolları tüllü ya da dantelli modeller arasından seçilebilir. Kış düğünü için gelinlik modelleri, yaz ve ilkbahar mevsimlerine oranla daha ağır ve gösterişli modellerden seçilebilir. Özellikle üst vücudu saran tül transparan detaylar, kollardaki danteller ve kabarık etekler, kış gelinlik modelleri arasında en çok tercih edilenler diyebiliriz.

Sert hava şartlarında sıcak tutacak tasarımdaki kış düğünü gelinlikleri, özellikle kış mevsiminde yapılan dış çekimlerde oldukça iyi bir tercih oluyor. Mevsim şartları göz önüne alındığında, rüzgâr ve soğuk havada çekilen dış çekim fotoğraflarında uçuş uçuş gelinlikler kareleri bozabilir. Özellikle prenses ve balık modeller hem kapalı alan hem de dış çekim için oldukça ideal. Duvak olarak kış hava şartlarında zorluk çıkarmayacak kısa ya da ara boy duvaklar seçebilirsiniz.

NS Sposa`nın kış mevsimine uygun ideal tasarımları

 

NS Sposa`nın 2024 Bridal koleksiyonu hakkında detaylı bilgi almak ve tüm koleksiyonu incelemek için İstanbul, Adana ve İzmir şubelerimizden randevu alabilirsiniz.

 

 

 

 

Gizem Sustam