Nedime Elbisesi Nasıl Olmalıdır? Nedime Kombin Önerileri

Nedime Elbisesi Nasıl Olmalıdır? Nedime Kombin Önerileri

Nedimeler, gelinin en yakın kız arkadaşlarından oluşan kişilerdir. Nedimeler düğün boyunca gelinin en yakınında olurlar ve şıklıkları ile göz kamaştırırlar, bu yüzden nedime elbisesi seçimi oldukça önemlidir.

Nedime Elbisesi Nasıl Olmalıdır?

Nedime kıyafetleri hem mekanla hem de tüm düğün konseptiyle uyumlu olarak tercih edilebilir. Zaman zaman nedimeler aynı renklerde ve benzer tasarımlarda abiyeler tercih edebilirken bazen de birbirlerinden bağımsız renk ve modellerde tasarımlar tercih edebiliyorlar.

Nedime abiyesi, özellikle aynı tonlarda ve benzer tasarımlarda giyildiğinde gelinin yakında oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

Nedime Elbiseleri Hangi Renk Olmalı?

Nedime elbisesi renkleri mekana ve mevsime uygun olacak şekilde seçilebilirler. Yaz düğünlerinde giyilen nedime elbiseleri daha soft ve pastel renklerden seçilebilirken kış düğünlerinde ise daha derin ve koyu tonlarda tercih edilebilirler.

Nedime Elbiselerinde Aksesuar ve Makyaj Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Düğün nedime kıyafetleri, uygun aksesuarla çok daha şık bir hale gelerek tamamlanabilirler. Nedime elbiseleri diğer davetlilerin elbiselerine oranla çok daha gösterişli olacağı için yoğun kolye, küpe gibi aksesuara gerek duyulmayabilir. Daha sade kolye ve küpeler tercih edebilirsiniz.

Gelin nedime kıyafetleri, çiçekli taç ya da bilekliklerle tamamlanabilir, burada dikkat edilmesi nokta gelinin önüne geçmeden gelinle uyumlu aksesuarlar seçilmesidir.

Nedime Elbisesi Modelleri Nelerdir?

Nedime elbisesi modelleri düğün nedime elbisesi veya kına nedime elbisesi gibi kategorilere ayrılabilir.

Nedime elbiseleri hangi mekanda ve mevsimde giyileceğine göre farklı kesimlerde ve modellerde karşımıza çıkarlar.

Uzun Nedime Elbiseleri

Uzun nedime elbiseleri, oldukça şık ve zarif bir görüntü sunar. Nedimeler gelinin düğün boyunca en yakınında olacakları için uzun elbiselerle çok daha dikkat çekici olacaklardır.

Midi Nedime Elbiseleri

Midi nedime elbiseleri, özellikle kırsal alanda ya da kumsalda yapılan düğünler için oldukça idealdir. Nedimelerin çok daha rahat hareket etmelerini sağlar.

Kısa Nedime Elbiseleri

Kısa nedime elbiseleri, özellikle gelinin de kısa giydiği düğünlerde ideal tercihtir. Özellikle parti havasındaki kokteyl düğünlerde kısa elbiseler tercih edilebilir.

Nedime Elbisesi Seçerken Hangi Faktörlere Dikkat Etmeliyim?

Nedime elbisesi modeli seçerken farklı unsurları dikkate alarak tercih yapmanızda fayda var. Öncelikle seçilecek elbisenin gelinin gelinliği ile uyumlu olması ve gelinin ışıltısının önüne geçmemesi yapılacak ilk adımdır.

Nedime elbisesini seçerken mekan ve mevsime uyumlu renk ve tasarımlar seçerek atmosfere uyumlu bir hale gelebilirsiniz.

Nedime Elbisesi Seçiminde Renk ve Tema Nasıl Belirlenir?

Nedime elbisesi seçilirken renk ve tema belirlemek daha hoş bir görüntü sunmak açısından idealdir. Nedime elbiselerini düğün mekanına ve temasına uygun olarak seçebilirsiniz. Özellikle tüm nedimelerin aynı tema altında benzer ton ve tasarımlara yönelmesi oldukça hoş gözükecektir.

Düğün Temasına Uygun Nedime Elbise Rengi Nasıl Seçilir?

Düğün temasına uygun nedime elbisesi rengi seçilirken öncelikle mevsime ve düğün temasına bakmak gerekir. Düğün mekanını kaplayan temaya uyumlu olacak renkler belirlenerek nedimeler ve gelin arasında yapılan toplantının ardından elbiselerin tonuna karar verilebilir.

Nedime elbiselerinde en popüler olan renkleri inceleyelim.

Lila Nedime Elbisesi

Lila nedime elbisesi modelleri hemen hemen her düğün konseptine uygun, yaygın nedime tercihlerinden biridir.

Beyaz Nedime Elbisesi

Beyaz nedime elbisesi modelleri, gelinin aynı rengi giymeyi tercih ettiği durumlarda karşılaşılan tasarımlardır. Özellikle yaz konseptine sahip düğünlerde ya da helen temalı düğünlerde karşımıza çıkabiliyorlar.

Pembe Nedime Elbisesi

Pembe nedime elbisesi modelleri, düğünlerde karşılaşılan oldukça popüler nedime elbiseleridir. Pembe rengin her tonu nedime konsepti için ideal olabiliyor.

Siyah Nedime Elbisesi

Siyah nedime elbisesi modelleri, oldukça kurtarıcı ve zarif bir renk seçeneğidir. Özellikle sonbahar ve kış düğünlerinde siyah rengin zarafeti tercih edilebilir.

Nedime Elbiselerinin Gelinlikle Uyumu Nasıl Sağlanır?

Nedime elbisesinin gelinlikle uyumlu olması hoş bir görüntü sunacaktır. Gelinliğin etek boyuna ve tasarımına uygun nedime elbisesi modelleri seçilmelidir. Örneğin, gelin balık kesim bir gelinlik giyecekse nedimeler kabarık tasarımlar seçerek gelinden bağımsız gözükmemelidir. Bu durumda nedimeler de uzun düz inen elbiseler tercih edebilirler.

Nedimeler İçin Kombin Önerileri Nelerdir?

Nedimeler düğün kombinlerini uyumlu parçalarla destekleyerek elbiselerinin şıklığını artırabilirler. Nedimeler elbiselerini tamamlarken düğünün yapıldığı mekana uyumlu aksesuar, ceket ve şal gibi parçalardan faydalanabilirler.

Nedime Elbiseleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Birden fazla nedime için uygun abiye seçimi nasıl yapılır?

Türkiye'de yurt dışında olduğu kadar yaygın olmasa da nedime elbiseleri zaman zaman ülkemizde de birbiriyle uyumlu seçilebiliyor. Böyle durumlarda özel tasarım elbiselerden faydalanabilir, nedimelerin ölçülerine göre kişiselleştirilmiş modeller tercih edilebilir.

Nedime abiye elbiseleri ile hangi aksesuarlar kombinlenmelidir?

Nedime abiyeleri birçok aksesuar çeşidiyle kombinlenebiliyor. Yine de elbisenizin önüne geçmeyen küçük kolye ve küpeler seçebilirsiniz. Ayrıca bileğe takılan çiçekli bileklikler de nedimeler için vazgeçilmez aksesuarlardır.

Nedime elbise seçimi sırasında yapılan yaygın hatalar nelerdir?

Nedime elbisesi seçilirken yapılan en büyük hatalardan biri gelinin seçtiği gelinlikten çok daha abartılı modellere yönelmektir. Seçilen abiyeler şık olmalı fakat gelinin ışığının önüne geçmemesinde fayda var. Nedime elbiseleri mekanla, mevsimle ve gelinin kombiniyle uyumlu olursa çok daha hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır.

NS Sposa'nın nedimeler için oldukça ideal tasarımlara sahip abiye modellerini online alışveriş kolaylığı ile inceleyebilir, denemek için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Gizem Sustam