Nikahta Beyaz Elbise Trendi

Nikahta Beyaz Elbise Trendi

Bir zamanlar hem düğün töreninde hem de nikah merasiminde gelinlik giymek oldukça yaygın bir tercihti. Değişen trendlerle birlikte nikah törenlerinde tercih edilen uzun ve kabarık gelinlikler yerini sade ve şık beyaz elbiselere bırakmaya başladı. Bu özel günde seçebileceğiniz elbise modellerini vücut yapınıza göre gözden geçirmekte fayda var.

Bazı gelinler gelinliğini hem düğünde hem de nikahta giymeyi tercih ederken bazısı ise düğünde daha kabarık ya da gösterişli bir model seçip nikahta sade ve şık olmaya önem verebiliyor. Sade elbise deyip geçmeyelim, seçilen elbise tam da vücut proporsiyonunuza göre seçilirse ve uygun aksesuarlarla tamamlarsanız emin olun ki saçtığınız ışıltı ve enerji en az düğününüzdeki kadar olacak. Öncelikle nikah merasiminizin ardından bir düğün de gerçekleşecek mi yoksa düğün ve gelinlik tercih etmeden sadece şık bir beyaz elbise mi giyeceksiniz bu gibi detayları da düşünmekte fayda var. Bunların yanı sıra bacak boyunuz, omuz genişliğiniz gibi detaylar da seçeceğiniz elbise de önemli rol oynuyor. Her ne kadar deneyerek daha net bir sonuca varacak olsanız da biz deneyimlerimizin getirdiği ufak tüyoları paylaşalım.

Nikahta Giyilebilecek Beyaz Elbise Türleri

Nikahlarda gelinlik yerine tercih edilen şık beyaz elbiselere bakarken vücut proporsiyonunuza göre seçim yapabilirsiniz. Her vücut stiline göre değişiklik gösteren beyaz elbiseler mini, midi ve uzun etek boyu gibi seçeneklerle karşımıza çıkabiliyor.

Mini Nikah Elbiseleri

Uzun ve ince bacak boyuna sahip kişiler sahip oldukları ölçüleri mini nikah elbiseleri ile değerlendirerek oldukça şık bir görünüme sahip olabilirler. Ayrıca orta ya da kısa boylu olup, bacakları üst vücuduna oranla yine daha ince olan kişiler de mini elbiselerle ince bacak hatlarını ortaya çıkarabilirler. Hareketli ve birkaç kullanım sunan minilerden hoşlananlar ise kısa tasarımlara eklenip çıkarılabilen arka etek eklemeli; önü kısa arkası uzun durabilen modellere de göz atabilirler.

Omuz genişliğiniz genişse straplez ya da düşük kol mini modellerdense kalın askılı; omuzlarınızı daha dar gösterecek modeller seçebilirsiniz. Omuz ölçüleriniz darsa; dik yaka, straplez veya ince askılı elbiselerle omuzlarınızı daha belirgin hale getirebilirsiniz.

Elbiseniz mini olacağı için dolu dolu bir görünüm elde etmek isterseniz, tüllü aksesuarlarla ve inci kolyelerle kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Tek Omuz File Etek Detaylı Elbise
Straplez Düşük Kollu Saten Elbise

Midi Nikah Elbiseleri

Ne mini ne de maxi bir duruşa sahip ara boy olarak da tabir ettiğimiz midi nikah elbiseleri oldukça şık duruşlarıyla oldukça popüler.  

Kum saati olarak tabir edilen, kıvrımlı vücut hatlarına sahip kişiler kalem olarak inen mini modellerde bu avantajı kullanabilirler. Bacan boyunuz uzun ve düz inen hatlara sahipseniz hareketli bir görünüm elde etmek için kabarık inen midi modelleri de tercih edebilirsiniz. Bacak boyunuz gövdenize oranla daha kısaysa midi modeller boyunuzu olduğundan kısa gösterebilir. Ayrıca midi model tercih edecek kişiler oldukça trend olan otriş detaylı tasarımlarla nikah törenlerinde daha hareketli ve canlı bir görünüm elde edebilirler. Midi boy elbiselerin etek kısmındaki uzunluğu dekolteli ya da straplez modellerle tamamlayabilirsiniz.

Bacak boyunuz midi boy elbiselerle daha da basık gözüküyorsa, rahat edebileceğiniz platform topuklu yüksek ayakkabılar da tercih edebilirsiniz.

 

Lou Mia Kısa Kollu Eteği Otrişli Nikah Elbisesi        
İnci İşlemeli Otrişli Nişan Elbisesi

           

Maxi Boy/Uzun Elbiseler

Maxi/Uzun nikah elbiseleri, yüksek topuklu ile minyon ve ara boydaki gelinleri olduğundan daha uzun gösterebilir. Ayrıca yine ince ve uzun yapıdaki kişiler için de oldukça ideal olan bu tasarımlar, mevcut uzunluğu daha da artırabilme özelliğine sahiptir. Daha kısa boya ve yuvarlak hatlara sahip olan kişiler, dümdüz uzayan elbise modellerini tercih ederek bacak boyları için daha uzun bir görünüm sağlayabilirler. Mini ve midi boy elbiseler ise daha basık ve kısa bir görünüme neden olabilir. Uzun elbiseler, giyilen topuklu ayakkabıyı gizler ve bu da düz ve uzun bir görünüm sunar. İnce ve düz inen bacaklara sahipseniz derin yırtmaçlı ya da arkasında eklemeli uzun parçası bulunan mini modeller de bu kategori için ideal bir tercih olacaktır. Özellikle nikahta gelinlik görünümüne yakın tasarımlar tercih edecekseniz uzun saten beyaz elbiseleri deneyimleyebilirsiniz.

 

Valeria Fırfır Etekli Straplez Gece Elbisesi
 Roma İnci İşlemeli Askılı Yırtmaçlı Nişan Elbisesi

Biz deneyimimizin verdiği genel yorumları yapsak da asıl tercihinizi üzerinize deneyerek yapabilirsiniz. Bazen vücut formunuza uymayacağını düşündüğünüz bir model üzerinizde şaşırtıcı bir biçimde güzel durabilir. Adana, İzmir ve İstanbul'daki showroomlarımızı ziyaret ederek stil danışmanlarımızdan destek alabilir ya da websitemizdeki tüm tasarımları incelemeye başlayabilirsiniz.

 

 

Gizem Sustam