Payetli Elbise Kombinleri İçin Stil Tüyoları

Payetli Elbise Kombinleri İçin Stil Tüyoları

Payetli elbise modelleri, hem dikkat çekici hem de zarif duruşları ile davetlerde göz alıcı bir görüntü sunar. Payetli abiye elbiseler, tek başlarına oldukça dikkat çekici oldukları için beraberinde çok fazla detaya ihtiyaç duymazlar. Payetli elbise, özellikle gece etkinlikleri ve davetleri için oldukça ideal bir tercihtir.

Payetli Elbiseyi Kimler Giyebilir?

Payetli abiye modelleri, farklı vücut tiplerine uygun olarak çeşitli tasarımlarda üretilirler. Payetli elbiseler kesim, boy ve genel tasarımları ile farklı vücut hatlarındaki kişilerin seçimine uygundurlar. Böylelikle payetli elbiseyi farklı bedendeki kişiler de tercih edebilir. Size uygun kesime, boya ve renge sahip payetli elbiseyi bulduğunuzda gönül rahatlığı ile deneyimleyebilirsiniz.

Vücudunuza Uygun Payetli Elbise Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Payetli elbise tercihi yaparken en önemli noktalardan biri vücut tipinize uygun modeli seçmenizdir. Pul payet elbise modellerinde oldukça ışıltılı bir görünüm olduğu için vücudunuzda rahatsız olduğunuz bölgelerinizi gizlemek için size uygun tasarımı seçmeniz en iyi tercih olacaktır. Beden ölçüleriniz standart beden ölçülerinden biraz daha büyükse büyük beden payetli elbise modellerini de inceleyebilir, böylelikle size çok daha uygun kalıpta bir tercih yapabilirsiniz.

Payetli elbise modelleri birçok farklı kesimde ve tasarımda üretilir. Bu elbiselerin hangileri hangi vücut tiplerine çok daha uygun inceleyelim.

Payetli Mini Elbise

Payetli mini elbise modelleri, özellikle bacak boyu gövdesine göre daha uzun olan kişiler için oldukça ideal bir tercihtir. Bacak boyunuz ince ve gövdenize göre çok daha uzunsa bu artı özelliği payetli kısa elbise modellerinde kullanabilirsiniz.

Payetli Uzun Elbise

Payetli uzun elbise modelleri, boyunuzu olduğundan çok daha uzun gösterecektir. Eteğinizin yere uzanan kısmında gözükmeyecek yüksek platformlu topuklu ayakkabı ile oldukça uzun ve heybetli bir görünüm elde edebilirsiniz. Hem uzun hem de kısa boylu kadınlar uzun payetli elbiseleri bu tarz fikirler ile kombinleyebilirler.

Payetli Balık Elbise

Payetli balık elbise modelleri vücut hatlarınızı çok daha belirgin hale getirecektir. Bu yüzden özellikle kıvrımlı vücut hatlarına sahip olan kişiler bu balık payetli modelleri tercih edebilirler.

Tek Kollu Payetli Elbise

Tek kollu payetli elbise modelleri, tek omzunuzu açıkta bırakacak şekilde tasarlanmıştır. Tek kolunuzu öne çıkaracak bu modelleri özellikle omuzları çok geniş olmayan kişiler tercih ederek, elde ettiği asimetri sayesinde omuzlarını çok daha belirgin hale getirebilirler.

Payetli Elbise Nasıl Kombinlenir?

Payetli abiyeler veya pullu elbiseler, tek başlarına oldukça ışıltılı bir görüntü sundukları için kombin yaparken çok fazla dikkat çeken aksesuarlar kullanmamakta fayda var. Elbisenin tasarımına uyumlu mini bir çanta ve çok dikkat çekmeyen zarif aksesuarlar ile payetli elbisenizi tamamlayabilirsiniz.

Özellikle renkli payetli elbise tercih ederken, elbisenizin rengini bastırmayacak ve karmaşık bir görüntü sunmayacak tonlarda aksesuar seçimi yapmalısınız.

Payetli elbiselerdeki popüler renklere bakarak kombininiz için birkaç tüyo verelim.

  • Siyah Payetli Elbise
  • Beyaz Payetli Elbise
  • Kırmızı Payetli Elbise
  • Yeşil Payetli Elbise

 

Siyah Payetli Elbise

Siyah payetli elbise modelleri, farklı vücut tiplerine ve ölçülerine uyum sağlayarak oldukça zarif bir görüntü sunar. Siyah payetli abiye modelleri, vücuttaki fazlalıkları ve geniş görüntüleri gizleyerek zarif bir hale getirir.

Beyaz Payetli Elbise

Beyaz payetli elbise modelleri vücutta oldukça zarif ve naif bir görüntü oluşturur. Beyaz renk ve payet bir araya geldiğinde vücuttaki kusurlar çok daha belirgin bir hale gelebilir, bu yüzden bu rengi özellikle ince kıvrımlara sahip kişilerin tercih etmesinde fayda var.

Beyaz payetli abiye modelleri özellikle after party veya kokteyl davetleri için oldukça iyi bir tercih.

Kırmızı Payetli Elbise

Kırmızı payetli elbise modelleri, oldukça iddialı ve şık bir görüntü sunar. Özellikle gece katılacağınız özel davetlerde oldukça havalı bir görüntü sunar.

Yeşil Payetli Elbise

Yeşil payetli elbise modelleri, hem iddialı hem de havalı bir tercih olarak karşımıza çıkar. Canlı ve dikkat çekici olan yeşil tonları hem gece hem de gündüz etkinlikleri için oldukça ideal.

Payetli Elbise Modellerinde Ayakkabı ve Aksesuar Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Payetli elbise modellerinde ayakkabı ve aksesuar tercihi elbisenin önüne geçmeyecek daha sade modellerden tercih edilmelidir. Payetli elbiseler ışıldayan ve dikkat çekici bir kumaştan tasarlandıkları için kendi iddialı görüntülerini perdelememek en iyi tercih olabilir.

Payetli Elbiselerde Nasıl Bir Makyaj Tercih Edilmelidir?

Payetli elbise giyeceğiniz zaman makyaj seçimi yaparken oldukça hassas seçimler yapmalısınız. Payetli elbiseler oldukça ışıldadıkları için makyajınızı çok gösterişli bir tarzdan yana kullanmamalısınız. Yüzünüzü çok daha hafif bir makyaj ile tamamlayabilir, ışıltılı geçişlerden ziyade daha mat tonlar kullanabilirsiniz.

Payetli Elbiselere Uygun Saç Modelleri Nelerdir?

Payetli elbiselere uygun saç modeli tercihi yaparken öncelikle elbisenizin kesim detaylarını dikkate almalısınız. Örneğin sırt dekoltesi ile öne çıkan payetli bir elbise giyiyorsanız toplu saç tercih edebilirsiniz. Ya da straplez payetli elbise giyiyorsanız tercihinize göre saçlarınızı açık bırakabilirsiniz. Saç tercihi yaparken yüz şeklinizi ve size yakışan saç modellerini baz alarak daha sağlıklı bir seçim yapabilirsiniz.

Payetli Elbiselerle Zarif Görünüm İçin Tüyolar

Payetli elbiselerde çok daha zarif bir görünüm elde etmek için öncelikle vücut tipinize en uygun olan abiye modelini seçmenizde fayda var. Sizin ölçülerinize ve vücut hattınıza uygun abiye modeli size olduğunuzdan çok daha zarif bir görüntü sunacaktır.

Payetli Elbise Hangi Etkinliklere Uygundur?

Payetli elbise modelleri özellikle gece davetleri ve özel etkinlikler için oldukça ideal tercihlerdir. Payetin saçtığı ışıltı, akşam saatlerinde çok daha belirgin ve iddialı bir duruş sağlayacaktır.

Payetli Elbise Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Payetli elbise seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri daha önce de belirttiğimiz gibi vücut tipinize en uygun olan modeli tercih edebilmektir. Bunun dışında saç, makyaj ve aksesuar tercihlerinizi de elbisenizin rengine ve geçişlerine uygun olarak seçmenizde fayda var.

Payetli Elbise Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Payetli elbiseleri temizlemek istediğinizde makinada yıkamaktan ziyade manuel olarak işlem yapmayı deneyebilirsiniz. Özellikle yoğun payetli elbiselerin makinaya atılması durumunda işlemelerinde dökülmeler yaşanabilir. Bunun yerine kuru temizleme ile temizletme ve bakım yaptrırabilirsiniz.

NS Sposa'nın hem iddialı hem de zarif bir görüntü sunan payetli elbise modellerini İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımız üzerinden ya da online alışveriş kolaylığıyla keşfedebilirsiniz.

 

 

Gizem Sustam