Profesyonel Gelin Makyajının Püf Noktaları

Profesyonel Gelin Makyajının Püf Noktaları

Profesyonel Gelin Makyajı

Düğün yeri, gelinlik, ayakkabı vs. birçok detayı hallettiniz, peki makyajınız gerçekten doğru bir tercih olacak mı? Dikkat edilmesi gereken fakat bazen atlanılan önemli detayları hatırlamakta fayda var.

Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Profesyonel makyaj sanatçıları tarafından yapıldığından en doğru görüntünün elde edildiği gelin makyajında farklı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Profesyonel gelin makyajları, özellikle bu işin uzmanları tarafından, yüz hatlarınıza göre önerilen makyaj stillerini göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Sizin yüz tipinize en uygun, en güzel gelin makyajı seçiminde de tarzınızı baz alarak belirleme yapabilirsiniz.

Her yıl değişiklik gösteren makyaj stilleri de göz önünde bulundurularak, bu yıl yapılacak olanlarda gelin makyajı 2023 yılının trendlerine de göz atmakta fayda var.

Diğer bir unsur da gelin makyajının nerede kullanılacağı. Gelin makyajı yapılırken kullanılacağı ortama da dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle çekimde, düğünde ya da nikahta mı kullanılacağı belirlenmeli. Çekim için yapılacak gelin makyajı porselen olarak uygulanırsa çok daha verimli bir sonuç elde edilecektir. Hem iç çekimde hem de dış çekimde yapılabilen bu profesyonel uygulama, makyajın çekimlerde daha pürüzsüz çıkmasını destekleyecektir. Düğün makyajı için yapılan uygulamalar da düğünden birkaç saat önce yapılacağı için en çok kalıcı olmasına dikkat etmek gerekiyor. Nikah için için yapılan uygulamalarda ise eğer gelinlik değil de sade bir elbise seçecekseniz sade gelin makyajı uygulaması yaptırabilirsiniz.

Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Günlük yapılan makyaj stillerine oranla daha hassas bir konu olan gelin makyajı yapılırken daha özenli olunmalıdır. Bunun nedeni de gelin hazırlıklarının sabahtan başlamasıdır. Gelinin hazırlığı sabah erken saatte saç ve makyaj ile başladığı için bu iki uygulamanın kalıcı olması gerekir. Öğlen düğünleri için yapılan makyajlar bir tık daha kalıcı olabilse de akşam gerçekleşen düğünlerde eğer makyaj erken saatlerde yapılıyorsa kalıcılığı ekstra dikkat edilmelidir.

Özellikle kalıcı olan makyaj gelin için gün boyu yüksek motivasyon ve enerji sağlayacaktır. Bunun tam aksi olduğunda ise gelin için olumsuz bir gün demek olabilir. Bu yüzden kalıcılıkta doğru makyajı seçmek kadar önemlidir.

Gelin makyajının nasıl yapılacağını sıralamaya göre inceleyelim.

Temizlik

Makyaja başlamadan önce olan ilk adım temizliktir. Sadece gelin makyajı değil bütün makyaj türlerine başlamadan önce ilk olarak yüz temizliği yapılmalıdır. Temiz bir yüze uygulanan makyaj hem kendini daha iyi gösterecektir hem de daha pürüzsüz bir görüntü sunacaktır.

Baz Uygulamak

Gelin makyajının çok daha kalıcı bir görüntüye sahip olması ve profesyonel bir görüntü sunması için mutlaka baz uygulamak gerekir. Temizlenen yüzün ardından nemlendirildikten sonra uygulan baz ile birlikte cilt makyaja hazır hale gelir.

Göz Makyajı

Makyaj uygulamaları geçmiş alışkanlıklara dayanarak genellikle fondöten ile başlasa da aslında daha temiz bir makyaj için gözden başlamak çok daha ideal olacaktır. Göz makyajı fondötenden sonra yapıldığında far ve sim gibi ürünler cilde döküldüğünde bu işlemi temizlemek için fondöteni yenilemek gerekir, bu da ciltte çok katman oluşmasına ve bozuk bir görüntüye sebep olabilir. Önce göz makyajı yapıldığında ise cilde dökülen far ve simler önceden temizlenebilir ve ardından fondöten ile başlayan cilt makyajına geçiş yapılabilir.

Göz makyajı yapılırken belirgin fakat romantik tercihler yapılabilir. Hem doğal hem de dikkat çekici bir makyaj yapılabilir ve makyajın yoğunluğuna göre takma kirpik kullanımı da yapılabilir.

Fondöten

Göz makyajında da belirttiğimiz gibi fondöten uygulaması göz makyajının hemen ardından yapılabilir. Öncelikle fondötenin cilde uygulanırken diğer makyaj malzemelerinden çok daha hassas olduğunu unutmamak gerekiyor. Cilt tipinizin yağlı, kuru ya da karmaysa buna göre fondöten seçimi yapmalısınız ki cildinizde çok daha pürüzsüz bir görüntü olsun.

Fondöten uygulamasında bir diğer önemli konu ise cilt renginize uygun olanı seçmek. Uzman makyaj sanatçıları tarafından cilt renginize uygun tonu belirletebilir ya da kendiniz doğru belirlemeyi yapabilirsiniz. Cilt tonunuzdan çok daha açık ya da koyu duran bir fondöten seçimi cildiniz ve boynunuz arasında renk eşitsizliğine neden olacaktır. Bu yüzden renk seçimini cildinizle birebir tonda yapabilir ya da çok az açık renklerle aydınlık bir duruş sağlayabilirsiniz.

Kapatıcı

Far ve fondöten uygulamasının ardından göz altınızdaki mor halkaları ya da renk eşitsizliklerini kapatıcı yardımıyla eşitleyebilirsiniz. Hatta göz altı kapatıcısından önce uyguladığınız renk eşitleyiciler kapatıcının çok daha aydınlık ve pürüzsüz durmasını sağlayacaktır.

Kapatıcınızı sürdükten sonra üzerinden açık bir pudra ile geçerek daha pürüzsüz bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bu işlem aynı zamanda fotoğraflardaki parlamalarından önüne geçecektir.

Allık, Kontür ve Highlighter

Kapatıcınızı da sürdükten sonra sırasıyla kontür, allık ve higlhighter uygulamaları geliyor. Bu üç işlem doğru uygulandığında yüz şeklinden inanılmaz iyi bir değişim gözlemlenecektir. Yüz hatlarınızın olduğundan daha belirgin gözükmesini destekleyen bu uygulamaları makyaj uzmanları tarafından doğru bir şekilde yaptırırsanız hem gün boyunca daha iyi bir görüntüye sahip olabilir hem de fotoğraflarda çok daha iyi bir çıkabilirsiniz.

Dudaklar

Gelin makyajında sıra dudak renklendirmeye geldiğinde çok daha soft tercihler yapmalısınız. Zaten gözleriniz ve cildiniz oldukça belirgin ve dikkat çekici olacağından dudak renginizi daha nude renkte tercih edebilirsiniz.

Ayrıca gelinliğin dikkat çekici görünümünü bastırmaması gerektiği için dudak renginin daha sade seçilmesinde fayda var. Koyu dudak renkleri gelinliğinizin ya da nikah elbisenizin görüntüsünün önüne geçebilir.

Sabitleme

Makyaja dair tüm işlemleri tamamlamanızın ardından sıra en önemli noktalardan biri olan sabitleme işlemine geliyor. Yüzünüze uyguladığınız tüm uygulamaları bitirdikten sonra sabitleyici transparan pudra ve sprey sıkarak bütün aşamaları tamamlayabilirsiniz.

Sabitleyici transparan pudra ve ardından uygulanan sprey makyajınızın çok daha kalıcı olması için oldukça önemli. Cildiniz pudra gibi ürünleri kaldırmıyorsa sadece sprey uygulamak da yeterli olacaktır.

Yüz Şekline Göre Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Gelin makyajları, uygulanmadan önce cilt tipi, cilt rengi ve yüz şekli gibi bazı unsurlar göz önünde bulundurulur. Yüz şekli de bu unsurlar arasında çok önemli bir yere sahiptir. Makyaja başlanmadan önce yüz şeklimizi göz önünde bulunduran bir makyaj uzmanı ile çalışmamız gerekir.

Oval Yüz İçin Gelin Makyajı

Oval yüz şekline sahip kişilerden alın kısmı çene kısmına göre daha geniş olur. Bu orantıyı sağlamak için belli makyaj tekniklerinden yararlanmakta fayda var. Makyaj uzmanları tarafından doğru uygulanan kontür, allık ve highlighter işlemi sayesinde oval yüz hatlarınız çok daha belirgin bir hale gelir.

Yüzünüze uyguladığınız kontürleme işleminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise bronzer ve allık tonunuzun cildinize uygun olması. Doğru renkleri seçtiğinizde çok daha belirgin yüz hatlarına sahip olabilirsiniz.

Yuvarlak Yüz İçin Gelin Makyajı

Yüz uzunluğunuz ve yüz genişliğiniz neredeyse eşit ölçülerdeyse yuvarlak bir yüz tipine sahipsiniz demektir. Bu yüz tipinde yanaklar daha dolgundur ve elmacık kemikleri belirsizizdir.

Yuvarlak yüz tipine sahip gelinler kontürleme, yüz hatlarını belli eden göz ve dudak makyajı yaptırarak çok daha belirgin bir görünüm elde edbilirler. Bu tip yüz şekillerinde özellikle çene ve elmacık kemikleri belirginleştirilmelidir. Böyle bir kontürleme biçimi yüzünüzde hatlı bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

Kare Yüz İçin Gelin Makyajı

Yüz köşelerinin oldukça belirgin olduğu kare yüz tipinde; kare alın, geniş elmacık kemikleri ve kare bir çene yapısı bulunur. Bu yüz tipi köşeli bir duruşa sahiptir, bu da çene şeklinin oldukça kemikli olmasından kaynaklanır. Kare yüz tipi doğru kontür tekniği ile ovale yakın bir görünüme kavuşabilir. Bunun için köşeli olan alanları koyu renk fondöten ile arka plana atabilirsiniz. Bunu yaparken de fondöten renginiz cilt tonunuzdan daha açık olmalı.

Dikdörtgen Yüz İçin Gelin Makyajı

Yüzün uzunluğunun eninden daha geniş olduğu dikdörtgen yüz tipinde oldukça sert bir görünüm mevcuttur. Bu yüz tipi de yine kontürle oval forma yakınlaşabilir ve hatlar daha yumuşak bir görünüm kazanabilir. Dikdörtgen yüze uygulanan makyajda tüm uygulamalar çekik ve yatay biçimde boyanmalıdır.

Bu yüz tipine yapılan kontür uygulamasında dikkati yüzün tam orta kısmına çekmelisiniz. Yuvarlak görünüm yaratmak için aydınlatıcının burun üzerine uygulanması gerekiyor. Allık ise çok yayılmadan elmacık kemiklerinin üzerinde kalmalı.

Kalp Yüz İçin Gelin Makyajı

Alın kısmının daha geniş, çene kısmının daha dar ya da alın kısmının daha dar, çene kısmının daha geniş olduğu olduğu kalp yüz şekli, ters üçgen tip olarak da biliniyor. Bu yüz tipinde elmacık kemikleri çok belirgin olduğu için doğru kontür uygulaması ile oval görünüme yaklaşılabilir.

Bu yüz tipinde kontürleme alnın saç çizgisinden şakaklara, şakalardan da elmacık kemiğine paralel olacak şekilde yapılır. ontürleme için burun kanatlarının sonuna yüzün 2 ton koyusu fondöten uygulanır.

Aydınlatıcı uygulamasında ise alnın tam ortası, burnun ve çenenin tam ortası ile göz altlarının göz pınarından gözün bitiş çizgisine kadar yatay bir şekilde uygulanması gerekir.

Göz Rengine Uygun Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Yüzümüzün en önemli ve dikkat çeken bölgesi olan gözler, yapılan makyajda çok hassas bir yere sahiptir. Doğru göz makyajı ile göz rengimizi ve göz biçimimizi rahatlıkla ortaya çıkarabilir çok daha dikkat çekici bir hale getirebiliriz.

Mavi Göz İçin Gelin Makyajı

Makyajız haliyle bile oldukça dikkat çekici bir görüntüsü olan mavi gözler, doğru far kullanımı ile çok daha çekici bir görüntüye kavuşur. Özellikle pastel tonların çok yakıştığı mavi gözler koyu renklerle de çok daha göz alıcı bir hale gelir.

Gelin makyajı olduğu için ise gri ve siyah tonlar olan hafif kullanılarak buğulu ve belirgin bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Yeşil Göz İçin Gelin Makyajı

Belirginleşti takdirde çok daha belirgin bir görünüme sahip olan yeşil göz rengine bakır, mercan, turuncu, kızıl, mürdüm ve mor tonlar oldukça uyum sağlıyor.

Gelin makyajı kullanımında ise özellikle bakır tonlar kullanabilir; çikolata kahve göz kalemi ya da eyeliner ile de destekleyebilirsiniz. Bu uygulama hem doğal hem de belirgin bir görüntü sunacaktır.

Kahverengi Göz İçin Gelin Makyajı

Makyaj yapmak için oldukça müsait bir yapısı olan kahverengi göz için birçok renk uygundur. Hem ışıltı hem farklı renkleri kaldırabilen bu göz rengi adeta bir tuvaldir.

Kahverengi gözler, elin makyajı uygulamasında daha çekici ve belirgin bir hale getirilmek adına toprak tonlar ile bütünleşebilir. Bu tonlar hem kahverengi olan gözleri daha açık bir renge getirir hem de oldukça dikkat çeker. Yine bu göz rengine sahip kişiler göz yapılarını ön plana çıkarmak için kuyruklu eyeliner kullanımına başvurabilirler.

Ela Göz İçin Gelin Makyajı

Ela göz, göz makyajında birden fazla renge sağlar, bunun nedeni de içinde farklı renkleri barındırıyor olmasıdır. Bu göz rengine makyaj yaparken farklı tonları bir araya getirebilirsiniz.

Gelin makyajı kullanımında ise favorinizi altın tonlardan seçmenizde fayda var. Değişken göz renginizi daha belirgin hale getirecek bu ton gözlerinizin güzelliğine ortaya çıkarmayı destekleyecek.

Gizem Sustam