Sonbahar Abiye Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Moda Trendleri

Sonbahar Abiye Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Moda Trendleri

Sonbahar mevsimi oldukça romantik bir atmosfere sahiptir ve modanın en tutkulu yaşandığı dönemlerden biridir. Sonbahar abiyeleri, farklı renk ve tasarımlarda şekillenebilen modellerden oluşuyor.

Sonbahar Mevsiminde Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Sonbaharlık elbiseler seçerken hem doğru renk tonlarına hem de tasarıma sahip olmak için belirli unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sonbahar Abiyelerine Uygun Renkler Nelerdir?

Sonbahar abiye elbise modelleri genellikle toprak tonlarındaki renklerden tercih edilmektedir. Genel olarak bakıldığında ise sonbahar elbiseleri için en sık tercih edilen renkler; kahve, bordo ve yeşil tonlarıdır.

Kahve Tonları

Sonbahar gece elbiseleri için en popüler ton olan kahve tonları bu mevsim için oldukça iyi bir seçimdir. Sonbaharın tonlarını yansıtan kahve rengi elbiseler mevsimle uyum içinde olacak ve sizi çok daha zarif gösterecektir.

Kahve tonları, sıcak, şık ve sofistike bir görünüm sunan harika renklerdir. Kahverengi, çeşitli tonlarda bulunabilir, bu nedenle size en uygun tonu seçmek stilinize ve ten renginize bağlı olacaktır.

Bordo Tonları

Kadın sonbahar elbise modellerinde oldukça popüler bir renk olan bordo tonları hem romantik hem de zarif bir görüntü sunuyor. Bordo tonları, siyah gibi koyu renk aksesuarlarla tamamlanabilen ve oldukça gizemli bir hava katan seçeneklerden biridir.

Bordo tonları, sıcak, zengin ve şık bir hava katan harika renklerdir. Bordo rengi, sofistike bir görünüm sağlar ve birçok cilt tonu ile uyumlu olabilir.

Yeşil Tonları

Sonbahar elbiselerinde sıklıkla tercih edilen yeşil tonları, yazdan çıkış evresi ile uyumlu bir tercih olabiliyor. Sonbaharda sararan atmosferde hala görünmeye devam eden yeşilliklerin nadide ruhunu bu modeller ile yansıtabilirsiniz. Özellikle zümrüt rengi gibi koyu yeşil tonları sonbahar mevsimi için ideal tercihlerdir.

Yeşil tonları, doğanın tazeliği ve canlılığı ile ilişkilendirilen şık ve çok yönlü renk seçenekleridir. Yeşil abiyeler, doğru kombinasyonlar ve detaylarla muazzam bir görünüm elde edebilir.

Sonbahar Abiyelerinde Hangi Kumaş Çeşitleri Tercih Edilmelidir?

Sonbahar abiye elbise modellerindeki tasarıma göre farklı türde kumaşlar tercih edilebiliyor. Sonbahar ayları, hava koşullarının değişken olduğu bir dönem olduğu için sonbahar abiye tercihinde kumaş seçimi önemlidir. Özellikle akşam saatlerinde serinleyen hava durumu göz önünde bulundurularak sıcak tutacak kumaşlar seçmekte fayda var.

Kadife Kumaş

Kadife elbiseler sonbaharın sıcak tonlarına mükemmel bir şekilde uyum sağlayan lüks ve sıcak bir kumaştır. Ayrıca, sonbaharın romantik ve zengin atmosferine katkıda bulunabilir.

Yünlü Kumaşlar

Yün veya yünlü karışımlar, sonbahar soğuklarına karşı iyi bir koruma sağlar. Bu kumaşlar, sıcak ve rahat bir his yaratırken zarif bir görünüm sunabilir.

Şifon

Şifon, hafif ve zarif bir kumaş olduğu için sonbaharın ılıman günleri için uygun olabilir. Kalın astarlarla kombinlenerek daha sıcak tutucu bir hale getirilebilir.

Triko ve Örme Kumaşlar

Triko veya örme kumaşlar, sonbaharın serin havasına karşı iyi bir seçenek olabilir. Özellikle uzun kollu elbiseler veya örme maxi elbiseler sıcak ve şık bir seçenek sunabilir

Saten

Saten, lüks ve zarafetin simgesidir. Bu kumaş, sonbahar akşamları için ideal bir tercih olabilir. Özellikle gece davetlerinde şıklığı ön plana çıkarabilir.

Jarse

Jarse kumaşlar, sonbaharın serin günlerinde sizi sıcak tutabilir. Bu kumaş, elastan içeriği sayesinde hareket özgürlüğü sağlar.

Unutmayın ki, seçtiğiniz kumaşın yanı sıra elbisenin kesimi, rengi ve detayları da şıklığınızı etkiler. Kişisel tarzınıza ve davetin türüne uygun bir sonbahar abiyesi seçmek için farklı kumaşları deneyebilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulabilirsiniz.

Sonbahar Abiyelerinde Tercih Edilebilecek Elbise Modelleri Nelerdir?

Sonbahar mevsiminde tercih edilecek elbise modelleri katılacağınız konsepte göre farklılık gösterebilir. Sonbahar mevsiminde tercih edilen elbise modelleri sıcak tutması açısından genellikle uzun kesime sahip tasarımlardır.

Sonbahar düğün elbiseleri genellikle uzun boya ve uzun kola sahip modellerden oluşmaktadır. Ayrıca uzun ve yırtmaçlı tasarımlar sonbahar için iyi bir seçim diyebiliriz. Sonbahar uzun elbise modelleri gideceğiniz davetin sağladığı olanaklara göre; açık ya da kapalı mekan olması durumu göz önünde bulundurularak seçilebilir.

Sonbahar davet elbiseleri sadece uzun değil, farklı kesimlerde de olabilir. Eğer kapalı mekanda gerçekleşen bir davetse kısa, straplez ya da askılı bir elbise de tercih edilebilir. Bu durum tamamen sizin ne kadar rahat edebileceğiniz veya iyi hissedebileceğiniz ile ilgili.

Sonbahar Abiyelerinde Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Sonbahar elbiseleri farklı aksesuarlarla tamamlanmaya oldukça elverişli modellerdir. Sonbahar mevsimi soğuk geçişlere sahip bir hava yapasına sahip olduğundan sizi sıcak tutacak aksesuarlarla elbisenizi tamamlayabilirsiniz.

Şapkalar

Sonbahar mevsimi yazın son demlerinin yaşandığı; zaman zaman serin zaman zaman ise sıcak geçebilen bir geçiş dönemidir. Özellikle gece davetlerinde bir hayli serin olabilen sonbahar mevsiminde giyeceğiniz abiye elbiseler; şapkalarla tamamlanmak için oldukça idealdir.

Cloche Şapkalar

1920'lerin modasını yansıtan cloche hatlar, genellikle sade ve zarif abiyelerle güzel bir uyum sağlar. Dantel detaylı veya tüy süslemeli cloche şapkalar özel bir dokunuş katabilir.

Dantelli veya Tüllü Şapkalar

Abiyelerdeki dantel veya tül detaylarını yansıtan zarif şapkalar da özellikle vintage veya romantik temalı etkinliklerde tercih edilebilir.

Fötr Şapkalar

Büyük kenarlı fötr şapkalar, özellikle açık hava etkinlikleri veya gün batımı düğünleri için şık bir tercih olabilir. Güneş ışığından korunmak için de pratik bir seçenektir.

Eldivenler

Hafif serin geçen sonbahar mevsiminin bir diğer vazgeçilmez abiye aksesuarı ise elbette eldivenlerdir. Abiye eldiven seçiminde tül ya da saten modellerden tercih ederek çok daha klas ve romantik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ayrıca taşlı veya inci süslemeli eldivenler de özellikle özel davetlerde veya düğünlerde dikkat çekici bir detay olabilir. Eldiven seçimi yaparken elbisenizin kesimi, deseni ve etkinliğin tarzıyla uyumlu olmasına özen göstermek önemlidir. Ayrıca, eldiven ve takı kombinasyonuna dikkat ederek abiyenizin tamamlayıcı aksesuarlarla bütünlük sağlamaya çalışabilirsiniz.

Sonbahar Abiyelerinde Makyaj Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Toprak tonlarının hakim olduğu sonbahar mevsiminde yine bu tonlarda veya soft renklerle makyaj seçimi yapmak ideal bir tercihtir. Sonbahar mevsiminde tercih edilen kahve tonları hem mevsimle uyum elde etmenizi hem de çok daha romantik görünmenizi destekleyecektir.

Soft Renkler

Sakinliğin ve huzurun hakim olduğu sonbahar mevsiminde gözü yormayacak ve mevsimin ruhunu yansıtacak soft renkler ideal bir tercihtir. Özellikle açık pembe veya pudra tonlarda göz makyajı yapabilir, biraz daha belirgin olsun isterseniz dudağınızda bordo ya da koyu kahve tonlarında bir ruj kullanabilirsiniz.

Kahve Tonları

Sonbahar mevsiminde makyaj tercihi yaparken bu mevsimin renkleri olan kahve tonlarını elbette es geçmemenizi öneririz. Kahve tonları ile yapılan göz makyajınızı yine benzer tonlarda bir ruj ile tamamlayabilirsiniz.

Sonbahar Abiye Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sonbahar abiye modeli seçerken mevsimin hava şartlarına ve atmosferine göre tercih yapabilirsiniz. Sonbahar sakin ve huzurlu atmosferiyle bilinen bir mevsimdir, bu yüzden çok göz yormayan fakat klas duran bir model seçebilirsiniz. Daha çok dikkat çekmeyi seven bir stiliniz varsa; parlak veya taşlı modeller de tercih edebilirsiniz.

Sonbahar abiye modelleri arasında en dikkat çekenler; uzun kollu veya uzun etekli tasarımlardır. Sonbahar mevsiminde seçeceğiniz abiye modellerinizi; tasarımınıza uyan ceket veya şallar ile tamamlayabilirsiniz.

Sonbahar Abiye Moda Trendleri 2023-2024

2023 yılında en çok tercih edilen abiye trendi uzun kollu ve taşlı abiyelerdi. Mevsimin serin yapısı göz önünde bulundurulduğunda bu tasarıma sahip abiyeler oldukça sıcak tutacak seçimlerdir. Yine 2024 yılında da uzun abiyelerin sıklıkla tercih edilmesi bekleniyor.

Sonbahar abiyeleri genellik kahve, bordo veya yeşil tonlarında tercih ediliyor; bunun nedeni de mevsimin romantik ruhu ile uyum içinde olan renkler olmaları.

NS Sposa'nın sonbahar stilini en iyi yansıtan abiye modellerini online alışveriş kolaylığı ile keşfedebilir ya da İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızı ziyaret ederek yakından inceleyebilirsiniz.

Gizem Sustam