Straplez Elbiseler Nasıl Kombinlenir? Straplez Elbise Seçimi İçin İpuçları Nelerdir?

Straplez Elbiseler Nasıl Kombinlenir? Straplez Elbise Seçimi İçin İpuçları Nelerdir?

Straplez elbise modelleri omuzların açıkta kaldığı tasarımlardan oluşmaktadır. Straplez abiyeler tamamen kolsuz olabilir veya eklenebilir kol detayları da barındırabilirler.

Straplez Elbise Seçimi İçin İpuçları Nelerdir?

Straplez elbise seçimi yaparken özellikle omuz ve göğüs genişliğinizi göz önünde bulundurabilirsiniz. Elbise seçiminizi yaptıktan sonra en uygun aksesuarları tercih etmeniz önemlidir. Straplez elbiselerinde boyun ve omuz çevreniz boş kalacağı için uygun aksesuar ya da ek tasarım kullanımı önemlidir.

Farklı Vücut Tiplerine Göre Straplez Elbise Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Straplez abiye elbise seçimi yaparken vücut tipinizi iyi tanıyor olmanız ve bu doğrultuda seçim yapmanız sizi çok daha zarif bir görüntüye ulaştıracaktır. Standart ölçülerin yanı sıra büyük beden straplez abiye elbise modellerinin de bulunması, seçim yapan kişilere çok daha kolaylık sağlamaktadır. Farklı ölçülere göre tasarlanabilen straplez modeller en küçük bedenden büyük bedenlere kadar sıralanabilmektedir.

Bu model elbiselerde özellikle omuz genişliğinize uygun bir tasarım seçmenizde fayda var. Seçtiğiniz elbisenin straplez kesimi omuzlarınızı en iyi gösterecek formda olmalıdır. Straplez elbiselerde farklı seçenekler mevcuttur, dar veya geniş formda olması gibi bazı tasarımları detaylarını göz önünde bulundurarak kendinize en çok yakışanı seçebilirsiniz.

Straplez Elbise ile Uyumlu Aksesuar Seçimleri Nelerdir?

Straplez elbiseler omuz ve yaka kısmının tamamen açık olduğu tasarımlar oldukları için beraberinde aksesuar kullanımı çok daha iyi bir görüntü sunmaktadır. Straplez elbise tercih ederken özellikle takı seçimine önem verebilirsiniz. Ayrıca her elbisede olduğu gibi straplez modelde de uygun ayakkabı seçimi yapmanız gerekir.

Straplez Elbise İçin Hangi Takılar Tercih Edilmelidir?

Straplez elbiselerde takı seçimi yaparken elbisenizin kesim stilini göz önünde bulundurabilirsiniz. Kalp yaka straplez elbise modelleri ile dikkat çekici; büyük veya parlak kolyeler oldukça uyumludur. Dik yaka straplez elbiseler ise göğüs çevresini biraz daha kapatan modeller oldukları için uzun kolyelerden ziyade büyük ve belirgin küpeler ile tamamlanabilirler.

Straplez Elbiseler İçin Uygun Çanta ve Ayakkabı Önerileri Nelerdir?

Straplez elbiseler için çanta ve ayakkabı seçimi yaparken giydiğiniz tasarımın detayları ve rengi ile uyumlu bir model seçmeniz gerekmektedir. Elbisenizle uyumlu çanta seçimi yaptığınızda bu parçanın hem ayakkabılarınızla hem de takılarınızla bütünsel olarak uyumlu olması çok daha iyi olacaktır.

Straplez mini elbise seçimi yaptığınızda yüksek platformlu ve kaba duran ayakkabılar ziyade stiletto gibi daha zarif duruşa sahip modeller seçmenizde fayda var.  Straplez midi elbise giyecekseniz yine ayakkabılarınız ön planda duracağından zarif ve kaba olmayan modellerden yana tercih yapabilirsiniz.

Straplez Elbise Kombinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Straplez abiye elbise kombini yaparken özellikle bulunduğunuz mevsime ve katılacağınız etkinliğin konseptine göre seçim yapmanız gerekir. Özellikle yaz ve bahar aylarında sıklıkla tercih edilen straplez abiyeler, kış mevsiminde de zaman zaman giyilmektedir. Özellikle dış giyim alternatifleri straplez elbiseleri kışın çok daha kullanışlı ve rahat bir hale getirebilir.

Straplez Elbise ile Kullanılabilecek Dış Giyim Parçaları Nelerdir?

Straplez elbiseler boyun, yaka ve omuz kısmının açık ve ön planda olduğu tasarımlardır. Straplez elbiseleri özellikle kış aylarında bolero kürklerle veya uyumlu şallarla tamamlamanız mümkündür. Ayrıca pelerinli straplez elbise modelleri de her mevsimde oldukça popülerdir.

Özel Davetler İçin Straplez Elbise Kombinleri

Straplez elbiselerin farklı konseptteki etkinliklerde sıklıkla tercih edilen zarif tasarımlardır. Katılacağınız konseptin türüne göre mekanla en uyumlu elbiseyi tercih edebilir, görüntünüzü ve elbisenizi en iyi şekilde ortaya çıkaran aksesuarlarla da destekleyebilirsiniz.

Resmi Etkinliklerde Straplez Elbise Nasıl Kombinlenmelidir?

Resmi etkinliklerde straplez elbise tercihi yaparken özellikle koyu renk modelleri tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır. Özellikle siyah straplez kalem elbise, resmi etkinlikler için oldukça uyumlu bir alternatiftir. Siyah renk hem çok asil hem de zarif bir görüntü sunar, kalem modeller de resmi etkinlikler için ideal bir tercihtir.

Straplez dar elbise modelleri koyu renklerde ve çok kısa olmayan kesimlerde tercih edildiklerinde resmi etkinlikler için ideal bir tercihtir.

Düğün ve Nişan Gibi Özel Günlerde Straplez Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Düğün ve nişan gibi özel günlerde sıklıkla tercih edilen straplez elbiseler, gerçekleşen konseptin temasına göre seçilebilir. Düğün davetlisi olan kişiler zevklerine ve mekanın konseptine uyumlu straplez abiye modelini tercih edebilirler.

Söz veya nişan töreni gerçekleştiren gelinler, giyecekleri straplez abiyeyi hareketli parçalardan seçebilirler. Nişan veya söz gibi etkinliklerde straplez kollu elbise tercihi son zamanlarda en popüler olan trendler arasında. Özellikle straplez balon kol elbise modelleri söz ve nişan gibi etkinliklerin vazgeçilmezleri olmuş durumda diyebiliriz.

NS Sposa'nın straplez elbise modellerini online alışveriş kolaylığı ile inceleyebilir ya da İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret ederek tüm tasarımları yakından keşfedebilirsiniz.

 

 

Gizem Sustam