Vücut Tipinize Göre Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Vücut Tipinize Göre Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

 Her kıyafette olduğu gibi gelinlik seçiminde de vücut tipimize uygun bir seçim yapabilmek aklımızı kurcalayan başlıca konular arasındadır. Her vücut tipine uygun bir gelinlik modeli bulunsa da doğru seçimi yapmak bazen zaman alır, nedeni de vücut tipimizi tanımıyor oluşumuzdur. Vücut tipimize göre beğendiğimiz modeli sınırlamak, `bana kesin olmaz bu` demek de yanlış tabii, bazı tadilatlarda ve belki de ekleme çıkarmalarla da ideal görünümü yakalayabilme şansımız illa var. Ama yine de vücut proporsiyonunuzu göz önüne alarak temel vücut tiplerine göre başlıca hangi modeller en iyi duruşu sağlar, bunu da göz ardı etmemek gerek. Her zaman vücut tipi net olarak belirlenemeyebilir, bazen vücudunuz armut ve kum saati ölçüler ortasında bir tipe de sahip olabilir, bunu en iyi deneyerek gözlemleyebilirsiniz.

Vücut Tiplerine Göre İdeal Gelinlik Modelleri

Armut Vücut Tipine Uygun Gelinlik Seçimi

Kalça ölçüleri geniş, göğüsleri ise daha küçük ölçülerde olan kişiler armut vücut tipine sahiptir. Bu vücut tipine sahip kişilerin omuz bölgesi kalça bölgesine göre daha dar olduğu için bu bölgeyi daha geniş gösteren yuvarlak ve kayık yaka gelinlikler tercih edebilirler. Ayrıca bu vücut tipindekiler, küçük göğüslere sahip olduğu için derin V yaka gelinlikler de ayrıca hoş duracaktır. Armut vücut tipine sahip kişiler belden kalça bölgesindeki genişliği kamufle etmek ve daha ince görünmek istiyorsa A kesim bir gelinlik modeli tercih ederek daha ince bir görünüme sahip olabilirler. Özellikle A kesim helen gelinlikler armut tipteki vücutlarda oldukça zarif bir görüntü yakalayarak kalçalarını daha küçük gösterebilirler.

Fakat yine de kıvrımlı bir görüntü elde etmek isteyen gelin adayları balık ya da yarı balık etek kesimi de tercih edebilirler, böylelikle kalça hatları daha belirgin görünecektir.

 

<strong>NS Sposa`nın </strong><strong>Armut Vücut Tipine Uygun Gelinlik Modelleri</strong>

Kum Saati Vücut Tipine Uygun Gelinlik Seçimi

Kum saati vücut tipine sahip olan kişiler tam olarak 90-60-90 idealinde vücut hatlarına sahiptirler. İdeal orantıda vücut proporsiyonu bulunan bu gelin adayları, genellikle farklı kategorideki ve tiplerdeki gelinlik modellerine kolayca uyum sağlayabilirler. Hem göğüs hem de kalça oranları uyumlu, bel bölgeleri ise incedir. Kum saati vücut tipine sahipseniz başta balık gelinlik modelleri olmak üzere farklı stilde birçok gelinlik modelini kusursuz taşıyabilirsiniz. Yine de ilk aklınıza gelen balık veya yarım balık gelinlik modelleri olmalı. Orantılı vücut proporsiyonunuz bulunsa da boy uzunluğunuzu da göz önünde bulundurarak kabarık, helen, balık vb. tarzda etek kesimlerine karar verebilirsiniz.

 

NS Sposa`nın Kum Saati Vücut Tipine Uygun Gelinlik Modelleri

Elma Vücut Tipine Uygun Gelinlik Seçimi

Elma vücut tipinde bel bölgesi kalın, göğüs dolgun, kalça düz ve bacaklar ise incedir. Eğer elma tip vücut formuna sahipseniz göğüs bölgenizi daha küçük gösteren dekolteli gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Bisiklet ve halter yaka gibi kapalı modeller üst bölgenizi daha büyük gösterebilir. Bunun için yoğun işlemelerden ziyade daha sakin bir üstü olan ve kapalı olmayan, dekolteli gelinler daha ideal olacaktır. Özellikle yırtmaçlı, ince askılı ve dekolteli helen modeller uçuş uçuş bir görüntü sunabilir. Hafif kabarık A kesim helen modeller daha ince ve zarif bir duruş sunabilir. Alt kısımda ise ince bacakları ortaya çıkaracak derin yırtmaçlı gelinlikler tercih edebilirsiniz.

 

NS Sposa`nın Elma Vücut Tipine Uygun Gelinlik Modelleri

Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Gelinlik Seçimi

Düz vücut hatlarına sahip dikdörtgen vücut formundaki kişilerde göğüs, bel ve kalça bölgelerinde kıvrım bulunmaz. Omuzlar, bel ve kalçalar eşit genişliktedir ve bel bölgesi oyuntusuzdur. Bu vücut tipinde bacak boyu ise uzun ve düzgün bir görünüme sahiptir. Düz vücut hatlarına sahip gelinlere en çok yakışan model ise düz kesim gelinliklerdir. Özellikle bel bölgesini daha kıvrımlı göstermek isteyen gelinler bel bölgesinde hareketli detaylar bulunan gelinlikleri tercih edebilirler.

Yine ince bir görüntü sunan sırt bölgesinde de kıvrımlı bir görüntü yaratmak için de sırtı açık modeller tercih edilebilir. Böylelikle hem hareketli hem de kıvrımlı bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Ayrıca uzun bacak boyunu ortaya çıkaran derin yırtmaç da bu vücut tipindeki gelinlere çok yakışabilir.

NS Sposa`nın Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Gelinlik Modelleri

Ters Üçgen Vücut Tipine Uygun Gelinlik Seçimi

Atletik vücut tipi olarak da adlandırılan ters üçgen vücut tipinin en belirgin özellikleri geniş omuzlar, normal düz bir bel, uzun bacaklar ve ince kalça hatlarıdır. Gövde boyu ise bacaklara oranla daha kısadır. Bu vücut tipine sahip gelinler üst bedende omuzlarını ön plana çıkarmak isterlerse straplez ya da halter yaka bir gelinlik modeli seçebilir alt bedende ise prenses ya da A kesime yönelebilirler.

Tam tersi olarak geniş omuzları gizlemek isterlerse kalın askılı ve derin V yaka kesim seçerek üst bedeni daha zarif gösterebilirler. Omuzlar gizlendiğinde ise etek kısmında uzun bacakları ön plana çıkaran balık ya da yırtmaçlı modeller tercih edilebilir.

NS Sposa`nın Ters Üçgen Vücut Tipine Uygun Gelinlik Modelleri

Vücut Tipine Uygun Gelinlik Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Vücut tipinizin hangi gelinlik kategorisine daha yatkın olduğunu keşfedebilirsiniz. Armut, kum saati, elma vb. arasından hangi tipe daha uygunsa araştırarak kendi formunuzu bulabilirsiniz.
  • Vücudunuzda hangi bölgenizi daha ideal buluyorsanız orayı daha çok ön plana çıkaran modellere yönelebilirsiniz. Bacak boyunuz uzunsa yırtmaçlı modellere, göğüsleriniz küçükse derin V yaka tasarımları deneyimleyebilirsiniz.
  • İnce bir beliniz ve kıvrımlı bir sırt bölgeniz varsa özellikle sırtı açık modellere göz atabilirsiniz.
  • Omuzlarınız darsa daha geniş ve belirgin göstermek için ince ip askılı ya da straplez gelinlik modellerine bakabilirsiniz.
  • Göğüs ölçüleriniz büyükse gelinlikte yaka kısmınızı kapamak hoş olmayabilir, bu daha büyük ve geniş bir görüntü sunar, üst bedende dekolte tercih edebilirsiniz.
  • Uzun boylu değil ve minyon vücut hatlarına sahipseniz helen etekli gelinlikler sizi daha uzun gösterebilir.
  • Vücut tipiniz hakkında net bir görüşe varamadığınız noktada size yakışacağını düşündüğünüz başlıca modelleri aklınızda şekillendirip, kendinize uygun olacağını hissettiğiniz modelleri deneyerek, vücut tipinizi keşfedebilirsiniz.
  • Vücut tipiniz hakkında karara varırken hangi tip gelinliğin proporsiyonunuza daha çok uyduğuna karar verirken gelinlik satışı hakkında uzman kişilerin görüşlerinden ve deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.
  • Vücut proporsiyonunuza hem uzun hem de kısa elbiseler yakışıyorsa ve dikkat çekici uzun bacaklarınız varsa eteği çıkarılıp takılabilen gelinliklerden seçerek çift gelinlik giymiş deneyimini tadabilirsiniz.
  • Hem vücut kıvrımlarınızı gösteren hem de uçuş uçuş duran modeller bakıyorsanız balık model üzerine eklenen etekler de tercih edebilirsiniz, bu şekilde tasarlanan gelinlikler mevcut.
  • Seçilen gelinliğin vücut proporsiyonuna uygun olduğundan emin olunduktan sonra ise duvak seçiminde de gelinlik modelinizin duruşuna uygunluk göz ardı edilmemelidir. Vücut kıvrımları ve gelinlik detaylarına uygun bir duvak seçilmeli.

 

NS Sposa`nın birbirinden farklı vücut formlarına uygun hazırlanan, zengin içeriğe sahip yeni koleksiyon gelinliklerini keşfetmek için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızdan randevu almayı unutmayınız.

 

 

Gizem Sustam