Elbise Tarzı Gelinliklerde Hangi Detaylar Ön Plandadır?

Elbise Tarzı Gelinliklerde Hangi Detaylar Ön Plandadır?

Elbise gelinlik modelleri, özellikle daha sade ve zarif bir görüntü isteyen gelinler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Gelinlik elbiseler normal gelinliklere göre daha zarif ve sadece hatlara sahip uzun abiye modelleridir.

Elbise Tarzı Gelinliklerin Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Elbise gelinlik tasarımları düğün ve nikah organizasyonlarında gelinler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle sade gelinlik arayan kişiler bu kategoride tasarımlara yönelerek elbise giymeyi seçebiliyorlar.

Gelinlik elbiseler, kabarık olmayan ve düz inen tasarımlardan oluşmaktadır. Normal gelinlik modellerinden ziyade daha sade, zarif ve modern bir görüntüye sahiptirler.

Özellikle bohem gelinlik stilini seven gelinler, sade ve zarif stildeki elbiseleri sıklıkla tercih etmektedir.

Elbise Tarzı Gelinliklerde Kullanılan Kumaş Türleri Nelerdir?

Elbise gelinlik modelleri seçilirken farklı kumaşlarda modellerle karşılaşmak mümkün. Kullanım alanı gelinlik olduğu için bu konsepti en iyi yansıtan kumaşlara yönelmekte fayda var. Elbise gelinliklerde kumaş tercihi yaparken en sık kullanılan seçenekleri inceleyelim:

  • Gelinlik elbise modellerinde en sık kullanılan kumaş türlerinden biri satendir. Saten, parlak ve zengin duran bir kumaş olduğu için gelinlik görünümünü en iyi yansıtan seçenektir. Saten gelinlik elbiseler hem şık hem de zarif bir görüntü sunacaktır. Özellikle ipek saten kumaşlar sıklıkla tercih edilir.
  • Dantel işleme oldukça romantik bir görüntü sunduğu için gelinlik elbiselerde sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Dantelin yoğunlukta olduğu kumaşlar, düğün elbise modelleri için birebirdir. Özellikle fransız dantel, güpür dantel ve lyon dantel oldukça yaygın bir tercihtir.
  • Kadife gelinlik elbiseler özellikle kış mevsiminde gerçekleşen nikah veya düğün törenleri için idealdir. Oldukça sıcak tutan bir kumaş olan kadifeyi kış düğünlerinde rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
  • Saf ipek kumaş, oldukça lüks bir seçenektir. Saf ipek gelinlik elbise modelleri hem zengin hem de şık bir görüntü sunacaktır.

Elbise Tarzı Elbise Gelinliklerde Dikkat Çeken Kesimler Nasıl Olmalıdır?

Gelinlik tarzı elbise modellerinde en sık kullanılan ve popüler olan kesim türü düz inen etek kesimi veya balık modellerdir. Ayrıca düğün veya nikahın konseptine göre zaman zaman kısa gelinlik elbiseler de sıklıkla tercih edilmektedir.

 Üst kesimde ise askılı, düşük veya madonna yaka modeller oldukça yaygındır.

Gelinlik ve elbise çizgisini ayıran durum ise kabarık olmayan çok daha zarif duruşlarıdır. Gelinlik elbiseler kabarık olmayan, nadiren çok hafif kabarık modellerden oluşur.

Elbise Tarzı Gelinliklerde Popüler Dantel ve Nakış Detayları Nelerdir?

Elbise gelinliklerde dantel ve nakış detayları oldukça yaygın bir tercihtir. Gelinlik elbiselerde fransız dantel, güpür dantel ve lyon dantel gibi işlemeler sıklıkla kullanılır. Boncuk veya minik taş işlemeler de gelinlikle elbiselerde zaman zaman yer almaktadır.

Elbise Tarzı Gelinliklerde Farklı Renk Seçenekleri Nelerdir?

Elbise tarzı gelinlikler nadiren farklı renklerde seçilse de genellikle krem veya beyaz renkteki modeller tercih edilmektedir. Gelinlik görüntüsüne yakın bir görüntü elde edilmek istendiği için en popüler ve ideal renkler olan krem veya beyaz renkteki elbiselerden seçim yapabilirsiniz.

Elbise Gelinlikle Uyumlu Saç Modelleri Nelerdir?

Elbise gelinlik modelleri çok daha sade ve zarif tasarımlardan meydana gelmektedir. Dolayısıyla elbise gelinlik saç tercihiniz de aynı çizgide olarak çok daha bohem bir stilde olabilir. Elbise gelinliklerde yaygın olan düz veya balık kesim elbisenizi hafif dağınık maşalı, düz fönlü, dağınık veya balerin topuzlu saç modelleri ile tamamlayabilirsiniz.

Gelinlik elbisenize uygun saç modelinize karar verirken yüz tipinize uyumlu olmasına özen göstermenizde fayda var.

Vücut Tipine Göre Elbise Gelinlik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücut tipinize göre gelinlik elbise modelini tercih ederken önceki deneyimlerinizden yola çıkabilir, kendinize en çok yakıştırdığınız kesimlere yönelebilirsiniz.

Vücut tipinize en uygun gelinlik elbise modelini seçmekte kararsız kaldığınız durumlarda showroomlarımız üzerinde provalar yapabilir, uzman stil danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

NS Sposa'nın gelinlik stilini en iyi yansıtan elbise modellerini online alışveriş kolaylığı ile keşfedebilir veya İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızı randevu oluşturarak ziyaret edebilirsiniz.

Gizem Sustam