Gelinlik Seçimi Yapacaklara Tavsiyeler

Gelinlik Seçimi Yapacaklara Tavsiyeler

Düğününüz ya da nikahınız yaklaşırken doğru gelinlik seçimine giden yolda bu süreci etkileyen birçok unsur bulunuyor. Seçeceğiniz gelinlik kadar nasıl seçtiğiniz de oldukça önemli. Birlikte bu sancılı süreci nasıl en yüksek motivasyonla atlatacağımıza bir göz atalım.

Zamanlama

Gelinlik seçerken en önemli noktalardan biri de zamanı iyi kullanmak. Bu önemli parçanın giyileceği tarih göz önünde bulundurularak, en az iki ay önceden model seçilerek provalara başlamakta her zaman fayda var. Harekete geçerken ilk adım olarak ziyaret etmeyi planladığınız modaevlerinden ya da mağazalardan mutlaka randevu alın ki, seçim yapacağınız günleri planlı ve daha az stresli geçirin. Böylelikle randevu saatinizden önce ya da sonra kalan saatlerde arkadaşlarınızla ya da diğer yakınlarınızla kafanız daha rahat bir şekilde yemek yiyebilir ya da kahve içebilirsiniz. Böylelikle planlı yapılan bir gelinlik seçimi günü, birkaç saat zaman kaybı yaşamanıza neden olmayacaktır.

Vücut Tipi

Gelinlik seçiminize karar verirken zevkinize göre seçebilmek kadar seçtiğiniz tasarımın sizin vücut tipinize göre de olması önemli bir unsur. Bu konuda uzman stil danışmanlarının bulunduğu bir yerden seçim yaparak sizin hatlarınıza en çok uyan modeli seçebilirsiniz.

Mevsim

Düğün ya da nikah töreninizin gerçekleşeceği mevsimi göz önünde bulundurarak, gelinlik tasarımınıza karar vermeniz hem hava şartları hem de yaşanan mevsimin ruhunu yansıtması açısından oldukça önemli. Örneğin, yaz gelinlikleri daha uçuş uçuş olurken kış gelinlikleri genelde daha klasik olabiliyor. Burada zevklerinizi de göz önünde bulundurarak orta yolu bulabilirsiniz.

Bknz: Mevsimlere Göre Gelinlik Seçimi Nasıl Yapılır?

Ruh Hali

Bazı günler hepimizin yıldızı düşebiliyor, olduğumuz benliğimizin çok daha dışında düşük bir mod içinde bulabiliyoruz kendimizi. Planladığınız gelinlik seçimi gününüzde modunuz normale göre daha düşükse bir iki gün ertelemenizde hiçbir sakınca yok. Randevunuzu erteleyebilir, çok daha iyi bir ruh halinde daha iyi kararlar verebilirsiniz.

Az Kişiyle Gitmek

`Gelinlik her zaman alınan bir şey değil` dememize gerek bile yok. Böyle önemli bir parçanın seçiminde yanında en rahat hissettiğimiz kişilerin bize eşlik etmesini istemeliyiz. Giyeceğiniz modeli seçme gününüzde çok etki altında kalmamak adına az kişiyle gitmenizde fayda var.

Kararlarınızı en sakin şekilde karşılayan kişilerin size eşlik etmesine izin verin.

Uzman görüşü

Her ne kadar arkadaşlarınızla hayalinizdeki gelinliğin kritiğini yıllardır yapıyor olsanız da unutmayın ki vücut proporsiyonunuza göre seçim yapmak da oldukça önemli. Aklınızdaki model bazen üzerinizde hayal ettiğiniz gibi durmayabilir, böyle durumlarda hiç canınızı sıkmayın, çünkü her vücut tipinin ideal gelinlik modeli her zaman bulunur. Gelinlik seçiminde en önemli kriterlerden biri, uzman stil danışmanlarının olduğu bir yerde bu kararı veriyor olmak.

Seçimlerinizden Pişman Olmayın

Seçtiğiniz modelde tadilatlar dahil her şeyi halletseniz de düğün gününüzün yaklaşmasının verdiği heyecanla seçiminizden şüphe duyabilirsiniz, bu çok doğal. Fakat unutmayın ki gelinlik seçiminizi yaptığınız tüm anlar çok özeldi ve işin uzmanlarıyla çalışarak en doğru kararı verdiniz. Bu kararsızlığın tamamen düğün stresiyle ilgili olduğunu ve seçtiğiniz modelin tam da size göre olduğunu unutmayın.

Anın ve gelinliğinizin tadını çıkarın!

Hayalinizdeki gelinlik modellerine bir adım daha yaklaşmak için İstanbul, Adana ve İzmir showroomlarımızdan randevu alarak uzman ekibimizle harekete geçebilirsiniz!

 

 

 

 

 

Gizem Sustam